28.10.14

שוקי עוף ושעועית ירוקה לייט



מנת עוף עם שעועית ופטריות ברוטב עגבניות עשירה בטעמים  ואף אחד לא ינחש שהמנה בלי אף טיפת שמן.
במנה זו יש להתחיל בהכנות מספר שעות מראש בכדאי לאפשר לעוף לשהות במרינדה  הנותן לבשר רכות מיוחד ועושר בטעמים. 

דיאטלי
סה"כ קלוריות לכל המתכון 1400קלוריות
בחלוקה לארבע מנות כל מנה: 360 קלוריות
נקודות שומרי משקל למנה: ½5 נקודות
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה:  כ-20 דקות
זמן בישול:  זמן בישול כ-40 דקות
מספר מנות: 4 מנות 

 המצרכים למרינדה העוף 
8 שוקי עוף (לחלופין 4 רבעי עוף)
בקופסה שתחיל את כל העוף להכין משרה
1 כף פפריקה מעושנת
3  שיני שום כתוש
¼ כוס מיץ תפוזים/ לימון
מלח ופלפל
לערבב ולעשות מסג' לעוף במרינדה. ל
השהות את העוף במשרה כ10 שעות ומינימום 3 שעות
המצרכים לתבשיל 
600-800 גר שעועית ירוקה עדינה קפואה או טרייה
1 קופסת שמורי פטריות פרוסות
6 שיני שום קלופות ופרוסות גס
1 פלפל אדום  פרוס לרצועות דקות
1 פלפל כתום פרוס לרצועות דקות
1 פלפל חריף חתוך לרצועות דקות(לא חובה)
3 עגבניות קצוצות דק
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית כרכום
קמצוץ צ'ילי גרוס
1 כף תבלין בצל או אבקת מרק בצל
מעט סטיוויה
מלח, פלפל גרוס טרי
ההכנה
שעה לפני ההכנה מוצאים את העוף מהמקרר
בסיר קרמי או טפלון שמים את שוקי העוף ומחממים עד הזהבת השוקיים מכל הצדדים
מוצאים את שוקעי העוף לקעה בה היו מושרים.
מוספים את העגבניות, השום הפלפלים ומערבבים ומקרצפים אתת תחתית הסיר שבה דבקו מצי העוף והתבלינים .
מבשלים על אש קטנה מכוסה עד ריכוך הירקות מוספים תבלינים רסק עגבניות כוס מים בוחשים ומרתיחים .
מוספים את השוקיים מכסים את הסיר ומבשלים ½ חצי שעה.
מוספים את שעועית הירוקה והפטריות בוחשים קלות מכסים ומבשלים 15 דקות .

תנסו ולא תתאכזבו
ואולי גם תאהבו מנות אלה: 
(בלחיצה על הכתוב תעברו למתכון)

חזה עוף מוקפץ
חזה עוף ממולא לייט