1.11.14

קונפי בצלצלים צנוברים וצימוקים


קונפי זו צורת בישול מהמטבח הצרפתי, בישול בשמן זית בחום נמוך מאד, קונפי בצלצלים עם צימוקים וצנוברים, שמשתדך עם שמן זית כתית מעולה של משק הילמן,(בחרתי בקורטינה)מנה מושלמת למאכלי ראש השנה.
את הקונפי למדתי להכין משכנה צרפתיה שהיתה מכינה מאוסף של בצלצלים קטנים במבחר צבעים והמנה היתה מאד צבעונית. אני מכינה עם בצלים קטנים שמוצאת בשוק או בצלצלי פנינה.


*דרגת קושי: בינוני *זמן הכנה: כ ½ שעה *זמן בישול: כשעה - שעתיים(תלוי בגודל הבצל) *מספר מנות: כ-6 מנות

המצרכים
½ ק"ג בצלצלים קטנים קלופים
½ כוס שמן זית (ממליצה על שמן זית כתית מעולה  של משק הילמן)
5 כפות יין אדום מתוק או שרי
3 כפות חומץ בן יין או בלסמי
3 כפות סוכר חום
1-½ כוס צימוקים/ חמוציות
1-½ כוס צנוברים קלויים במחבת יבשה.
קורט מלח.
למעוניינים בעיקצוץ חריף הוספו קורט צ'לי גרוס
ההכנה
בסיר רחב שמים בצלצלים ושמן זית ומחממים על להבה נמוכה כ-10 דקות .
מוספים את היין ומבשלים עד אידוי הנוזלים.
מוספים 1 כוס מים, חומץ, סוכר וצימוקים צנוברים וקורט מלח (בשלב זה ניתן להוסיף צ'לי גרוס)
מבשלים על חום נמוך ביותר(אני מגביהה בעזרת רשת את הסיר מהלהבה) בוחשים כל רבע שעה. במידה והתערובת מתעבה ודביקה או נדבקת לתחתית המחבת להוסיף מעט מים רתוחים. לחלופין ניתן לאפות בתבנית פירקס שקופה ב120 מעלות מכוסה, ברגע שמבעבע בתבנית יש להנמיך את חום התנור.
לבשל עד קבלת קרמל והטעמים התמזגו.
אישית אוהבת זאת בצבע ענבר עמוק. משך הבישול תלויה בגודל הבצלצלים ובסוג הכיריים בין שעה לשעתיים.
נאכל בחום החדר.
נשמר לתקופה ארוכה בצנצנת אטומה במקרר


תהנו.
טלי ממליצה

והפעם על שמן זית המיוצר ע"י רוני ואביה הילמן, ממושב נוב ונמכר ישירות מהחקלאי, ואליו נאמר עד שלא טעמתי את השמן של משק הילמן לא ידעתי מהו שמן זית טוב.
 למשלוחים עד הבית בכל הארץ
התקשרו לאביה  052-2983325