24.11.14

עוגת שוקולד טבעונית

עוגת שוקולד  נימוחה וטעימה  למרות שהיא קצת מוזרה- ללא ביצים ללא חמאה ועם חומץ
מצרכים
3 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
חצי כוס קקאו
1 כפית מלח
2 כפיות סודה לשתייה
2 כפות חומץ (קראת נכון…)
2 כפיות תמצית וניל
2/3 כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
 ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים את כל המוצרים היבשים
מוספים את הנוזלים למעט המים מערבבים היטב מוספים שתי כוסות מים רותחים.
אופים בשתי תבניות אפייה מאורכות (ומשומנות), כ- 40 דקות, עד שקיסם עץ יוצא יבש עם מעט פירורים(אפיתי בתבנית 25 על 25)
עוגה מעולה כשהיא חמה. וטעימה גם קרה. אצלי הייתה טובה גם אחרי שלושה ימים מחוץ למקרר
רוטב שוקולד
1 כוס סוכר
½ כוס קקאו
לערבב היטב ולהוסיף
½ כוס מים(1/4 כוס מים במידה ורוצים ציפוי סמיך)
לבשל הכל עד שהסוכר נמס להוריד מהאש
להוסיף  3 כפות שמן או שמן קוקוס
לערבב ולהוסיף רום/קוניאק/ ליקר שוקולד.לצקת על העוגה.
ניתן לעטר בסוכריות צבעונית, קוקוס, שקדים או אגוזים
תותי בת הכינה את העוגה הנה הערותיה
פעם שנייה שאני מכינה, יצאה ממש מעולה - במקום הסודה לשתייה שמתי אבקת אפייה והשתמשתי בקמח מלא של חברת ברילה, גם חברה שלי הכינה ואמרה שיצאה ממש טעימה! אלפי תודות ושבת שלום! ליאת.
ותמונתה:


*מקור: דבי אדלאר /נענע
אהבתם? ניסתם? שתפו אותי ואשמח לפרסם.
הצטרפו למינויים בקוביית 'הישארו מעודכנים' מצד ימין למעלה וקבלו הודה בכל פעם שאפרסם 

תודה ושנה טובה 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה