פירה רך ונימוח מעושר בטחינה ושמן זית. פיתרון למנת פירה פרווה וטבעונית
המצרכים
600 גרם תפוחי אדמה
2 כפות טחינה גולמית
½-¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
½-¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
הכנה
- לקלף ולחתוך לקוביות להניח בסיר לשטוף היטב
- לסנן ולהוסיף מים עד מחצית מגובה תפוחי אדמה להוסיף מלח.
- להרתיח ולהנמיך את האש לבשל מכוסה עד שתפוחי האדמה רכים.
- לסנן היטב ולמעוך במועך למחית חלקה
- מוסיפים לסיר עם המחית את הטחינה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים בכמויות קטנות את השמן זית ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מחית אחידה ועדינה
טליטיפ
לקבלת מרקם קטפתי אני נוהגת להקציף בעדינות בעזרת מטרפה ידנית כ2-3 דקות.
לקבלת מרקם קטפתי אני נוהגת להקציף בעדינות בעזרת מטרפה ידנית כ2-3 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה