פסגות קטנות מושלגות הנמסות בפה וממלאות בטעם חלומי של אגוזים ושוקולד,
עוגיות מפנקות שקשה להרפות מהן והן קלות הכנה ושמורות אצלי לרגעים מיוחדים.
דרגת קושי: קל מאד
זמן הכנה: כ-20 דקות
זמן אפיה:10-13 דקות
כמות: גודל בנוני כ-30-40 עוגיות . קטנות כ-60 עוגיות
עוגיות מפנקות שקשה להרפות מהן והן קלות הכנה ושמורות אצלי לרגעים מיוחדים.
דרגת קושי: קל מאד
זמן הכנה: כ-20 דקות
זמן אפיה:10-13 דקות
כמות: גודל בנוני כ-30-40 עוגיות . קטנות כ-60 עוגיות
ככה נראות ביציאה מהספא
ומושלגות
המצרכים
200
גר אגוזים (השתמשתי 1 כוס אגוזי מלך, 1/2 כוס שומשום 1/2 כוס שקדים )
100גר
שוקולד מריר קצוץ גס
¼
כוס סוכר
3/4
1 כוסות קמח
4
כפות פודינג וניל (ניתן להמיר בקורנפלור ולהוסיף כף סוכר)
1
כפית תמצית וניל
200
גר מחמאה רכה חתוכה לקוביות
הבצק
צריך להיות פירורי, במידה ויבש להוסיף כף
עד שתיים מים
ההכנה
- במעבד מזון לקצוץ את האגוזים שקדים ושוקולד שישארו פירורים ולא אבקה
- להוסיף סוכר ולערבב בשניים שלושה פולסים
- להוסיף קמח והפודינג ולערבב בשנים שלושה פולסים.
- להוסיף וניל, שומשום וחמאה ולעבד במינימום קצרים.
- הבצק צריך להיות פירורי ולא מאוחד לחלוטין.
- במידה והבצק מאד יבש להוסיף כף עד שתיים מים.
- לקרר 15 דקות במקפיא
- לחמם תנור ל180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפיה
- לאפות כ10-13 דקות עד שהבצק מבריק ומתחיל לקבל סדקים.
- על העוגיות להיות בהירות ורק בשוליים להזהיב מעט,
- העוגיות בשלב זה עדיין רכות ותתייצבנה לאחר קרור.
- את העוגיות הקרות לטבול באבקת סוכר, אני שמה אבקת סוכר בשקית ומנערת בה את העוגיות. כל פעם 5 עוגיות
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להחליף את תערובת האגוזים בפקאנים
- ניתן להחליף את השוקולד בשוקולד לבן
- לפינוק מושלם להכין מיני עוגיות (כ60-75 עוגיות מהכמות)
תהינו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה