כביתו של דייג מכמורת , דגים היו מצואים בשפע בביתי. דג הברבניה והסרדין היה ארוחה קבועה בילדותי בימי חמישי. לצד הדגים המטוגנים אמי היגשה צ'יפס טחינה וסלט ירקות קצוץ. אהבנו מאד ארוחה זאת ואירחתי חברות לארוחת הדגים ורבות מהן למדו לאהוב דגים בזכות ארוחות חמישי בביתי.
את הדגים מנקים עבורי ואני רק שוטפת בהרבה מים ומנקה מעט אם יש קשקשים.
משרה במים קרים עם המון מיץ לימון ומלח למשך לפחות חצי שעה.
מסננת ומיבשת על מגבות נייר.
בשקית נילון שיכולה להכיל את כל הדגים,
שמים קמח, מתובל ב:
מעט אבקת מרק, שום גרוס, מלח ופלפל לבן
אפשר להוסיף צ'לי גרוס חריף למי שאוהב.
את הדגים הנקיים והיבשים מכניסה לשקית ומנערת שיצופו היטב בקמח המתובל.
מחממת שמן בווק ומטגנת על אש חזקה.
מנערת את הדגים שתהיה שכבת דקיקה של קמח
ומניחה את הדגים לטיגון
דגים קטנים טיגון מועט.
דגים גדולים מנמיחה את האש שיתבשלו.
אבל להזהר מטיגון יתר שמיבש את הדג.מניחה על נייר סופג או עלי חסה שסופגים את השמןניתן לאכול קר או חם .
*מומלץ להגיש עם פלחי לימון
מוגש עם אורז וירקות
למתכון הארוז וירקות קפואים :
http://taly60.blogspot.co.il/2015/08/blog-post_27.html
תהנו
אהבתם את הרשומה?
רוצים להיות מעודכנים בכל פוסט שאעדכן?
הרשמו למינויים בכפתור למעלה מימין
וקבלו עידכונים בכל פעם שאפרסם
יום טוב חברים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה