מנת דגים מרשימה במיוחד ובצבעים נפלאים של לובן הדג, ירוק עז של המלית וטחינה מושחמת. מנה שנחטפת ראשונה בכל אירוע וגורמת לי להסמיק מהמחמאות, לרב ממולאת בתרד או מנגולד אבל הפעם החלטתי לאסוף עליי חוביזה, שצמחו פרא בגני
ולמתכון
1 ק"ג דג סול מופשר ומושרה במלח ולימון.
למלית החוביזה
1 בצלי קצוץ דק
1 ראש שום פרוס לפרוסות דקות 1 ק"ג עלי חוביזה או תרד או החלק הירוק של המנגולד (אין צורך לקצץ)
תיבול מלח, פלפל שחור
גרדת לימון
מיץ לימון
ציפוי הטחינה1 כוס טחינה גולמית
2 שיני שום
½-¼ מיץ לימון
מלח לפי הטעם
כ3/4 -1 כוס מים לערבב את כל המרכיבים למעט המים
להוסיף את המים בזילוף אטי עד קבל מרקם רצוי
אופן ההכנה
1 ק"ג דג סול מופשר ומושרה במלח ולימון.
למלית החוביזה
1 בצלי קצוץ דק
1 ראש שום פרוס לפרוסות דקות 1 ק"ג עלי חוביזה או תרד או החלק הירוק של המנגולד (אין צורך לקצץ)
תיבול מלח, פלפל שחור
גרדת לימון
מיץ לימון
ציפוי הטחינה1 כוס טחינה גולמית
2 שיני שום
½-¼ מיץ לימון
מלח לפי הטעם
כ3/4 -1 כוס מים לערבב את כל המרכיבים למעט המים
להוסיף את המים בזילוף אטי עד קבל מרקם רצוי
אופן ההכנה
- לטגן במעט שמן זית בצל עד שקיפות להוסיף שום ולערבב
- להוסיף את החוביזה ולבחוש
- לאדות בסיר מכוסה כ15 דקות
- לתבל במלח ופלפל שחור גרוס ומעט מיץ לימון .
- מכינים תבנית אינגלישקייק מאורכת שמורחים עליה מעט טחינה גולמית
- לוקחים פרוסת דג מיבשים במגבת ניר ממלחים ומפלפלים.
- מנחים בחלק הרחב של הדג כף גדושה מהמלית ומגלגלים לכיוון הזנב . מנחים בצפיפות בתבנית כשקצה הגלגול למטה
- מורחים טחינה על הדג .ניתן לפזר צנוברים או שקדים מלובנים
- אופים בחום 200 מעלות 20-25 דקות
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן להחליף את פילה הדג במושט או דניס
- אפשר להחליף את ציפוי הטחינה ברוטב פטריות או עשבי תיבול עם שמנת מתוקה/ קרם קוקוס
- אפשר להקרים עם גבינה צהובה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה