30.8.22

דג סלמון וברוקולי ברוטב פסיפלורה לימון

מתכון מרגש, בכלום עבודה, שנוצר ברגע של לחץ, כשבמקרר יושב בקבוק מיץ לימון פספלורה של פרימור (שקבלתי להתנסות) , דג סלמון שתוכנן להיות דג בחליפה  אבל שכחתי להפשיר בצק, החלטתי להכין רוטב  בטעים טרופיים,   לצלות את הדג במחבת ולשדך לרוטב.. התוצאה  מנה מעולה בטעם אקזוטי מיוחד. 
כל כך הצליח לי שהאיש בקש שאשמור את המתכון לפעמים הבאות בלי שינוי. 

המצרכים

מעוטר בפרוסות שום - ניתן לעטר בכוסברה /עירית 

לצליית הדג
כ500 גרם פילה סלמון פרוס לארבע מנות
מלח ופלפל גרוס

ברוקולי חלוט
3
כפות שמן זית

לרוטב

1 כף שמן זית
½ בצל קצוץ דק
3
שיני שום כתושות
6 שיני שום פרוסות

2
כוסות מחית פסיפלורה
עשויה מפסיפלורה שעוברת סינון
*בעונה ניתן להכין כמות גדולה של מחית ולהקפיא במנות.
ניתן להשתמש בפסיפלורה קפואה ולהכין ממנה מחית 
2
כפות כוסברה קצוצה
¼ כוס דבש או לפי  לטעמכם
1/4 כוס מיץ  לימון פסיפלורה של פרימור מעורבבת ב
½ כפית קורנפלור
מלח ופלפל  לפי הטעם

הכנת הרוטב

  1. מחממים את החמאה בסיר בינוני על אש בינונית.

  1. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא רך, כ-3 דקות. מוסיפים שום ומבשלים במשך דקה.
  2. מוסיפים מחית פסיפלורה, מערבבים היטב ומבאים לרתיחה  מוזגים תוך ערבוב את מיץ הלימון פסיפלורה ומבשלים עד הסמכה קלה
  3. מעבירים את התערובת לבלנדר מוספים דבש וכוסברה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מתקנים טעימים עם מלח פלפל ומיץ לימון
הכנת הדג
  1. מפלפלים וממלחים את נתחי הדג
  2. מחממים שמן ושום במחבת רחבה
  3. מוספים את נתחי הדג עם צד העור למטה
  4. מסביב מסדרים את הברוקולי
  5. צורבים את הדג שתי דקות על כל צד
  6. יוצקים את הרוטב ומבשלים מכוסה כ10-15 דקות (להיזהר לא לייבש את הדג)

 זיכרו, בישול הוא יצירה,
אין חוקים והכל ניתן לעשות,
 עופו למטבח, רקחו מטעמים חדשים
 וקצרו מחמאות 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה