מרכיבים (לתבנית בקוטר 18 ס"מ / אינגלישקייק):
1 כוס מיץ תפוזים פרימור
2 ביצים מידה L
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
גרידה מלימון אחד
1/3 כוס שקדים שלמים
½ כוס אגוזי מלך שלמים
½ כוס אגוזי פקאן שלמים
¼ כוס תאנים מיובשים קצוצות דק
1/3 כוס שזיפים מיובשים קצוצות דק
1/3 כוס צימוקים
¼ כוס אננס מיובש קצוץ לקוביות קטנות
½ כפית קינמון
ההכנה
- משרים את הפירות הקצוצים בקערה עם מיץ תפוזים פרימור לשעה.
- מסננים את הפירות מהמיץ
- מחממים תנור לחום 170 מעלות
- משמנים בספרי שמן את התבנית
- מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קציפה בהירה.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומחליפים לבוחש גיטרה.
- מוסיפים תוך ערבוב את הפירות היבשים המסוננים ואת אגוזי מלך, פקאן ושקדים
- מוסיפים את הקמחים יחד עם אבקת אפייה וגרידה מהלימון ומיד עוצרים את פעולת המיקסר
- מעבירים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות
- מצננים היטב ופורסים דק.
בכלי אטום עד חמישה ימים
עוד מתכונים לט"ו באב (בלחיצה על התמונה תגיע למתכון)
עוגת פירות יבשים טבעונית |
חטיף WELLNESS (וולנס) |
מאפינס פירות יבשים |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה