31.7.19

טעמי יפן: עוף ואורז צלויים ברוטב מיסו

עוף שחום על מצע של אורז ריחני, שסופג את מיצי העוף ומקבל טוויסט מיוחד מהמיסו, הסאקה הג'ינג'ר והבצל הירוק.  בכדאי שהעוף יקבל את טעמו השרייתי במשך לילה במשרה יפני של מיסו, סאקה, ג'ינג'ר, מירין וסוכר חום המשרה ההשרייה הארוכה מעניקה לעוף את טעמו הייחודי, ולכך אין קיצורי דרך מינמום השרייה של עשר שעות אבל ככל שיותר כך יותר טעים


לאורז   

½1 כוסות אורז שטוף ומיובש
½ 
כפית מלח½2 כוסות מים

הכנת תיבול האורז 

שאריות המשרה של העוף
4-5 בצלים ירוקים קצוצים
כף ג'ינג'ר פרוס לגפרורים 

המצרכים לעוף

6 ירכי עוף

המשרה לעוף

3 כפות גדושות משחת מיסו לבנה של ימה וקדמה
¼ כוס סוכר חום
2 כפות סויה יפנית של ימה וקדמה
¼ כוס סאקה
¼ כוס מירין
2 כפות מיץ יוזו של ימה וקדמה
1 כף שום כתוש

הכנת המשרה 


  1. מרתיחים את המרין והסאקה כשתי דקות לאידוי האלכוהול 
  2. מוספים סוכר חום ומיסו 
  3. מערבבים ומחממים מעט
  4. מורדים מהאש מצננים 
  5. מוספים את השום מערבבים

ההשרייה


  1. מניחים בקערה את חלקי העוף יוצקים מעל את המשרה
  2. מעסים מחדירים חלק מהמשרה מתחת לעור 
  3. מכסים ומניחים במקרר להשריה (בין 8-24 שעות) כל מספר שעות מוצאים ומעסים.

אפיית העוף 


  1. מוצאים כשעה לפני האפייה מהמקרר
  2. מחממים תנור ל 220 מעלות.
  3. משמנים תבנית צלייה עמוקה
  4. לוקחים חלקי העוף, רק עם המשרה שמצפה אותם (את יתר המשרה שומרים) ומניחים בתבנית  כשצד העור כלפי מעלה וצולים 20 דקות.
  5. מנמיכים ל 180 מעלות, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים 30 דקות נוספות,
  6. מידי פעם  פותחים את הכיסוי ומרטיבים את העוף המיצים שהצטברו בתחתית התבנית 

הכנת האורז


  1. מחממים כף שמן בסיר 
  2. מטגנים את האורז עד קבלת 3 גוונים
  3. מוספים מלח ומים 
  4. מבאים לרתיחה מנמיחים את האש ומכסים
  5. מרתיחים כשלוש דקות מכבים את האש, לא פותחים מכסה!
  6. מכסים את הסיר במגבת מטבח ומשאירים כך עשר דקות
  7. פותחים את הסיר ומפרדים גרגרים בערבוב קל עם מזלג.

הכנת הרוטב 


  1. מעברים את המשרה שנותר מהשריית העוף לקלחת
  2. מביאים לרתיחה מוספים רבע כוס מים מערבבים ומצמצמים  מעט
  3. מוספים ג'ינג'ר ובצל ירוק(מותרים חופן בצל לעיטור) מערבבים ושומרים בצד
שילוב האורז בעוף
  1. לאחר שאפנו את העוף 50 דקות להסיר את ניר הכסף ולהוציא את העוף
  2. לפזר את האורז בתבנית לצקת את הרוטב עם הבצל הירוק והג'ינג'ר על האורז
  3. להחזיר את העוף מעל האורז 
  4. מחזירים לתנור לאפיה של כ- 20 דקות. 
בהגשה מפזרים בצל ירוק, ולאוהבי החריפות צ'ילי טרי פרוס .

פשוט מושלם. 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה