כשאני לחוצה בזמן או פשוט לא בא לשטוף כלים ולהשקיע אני מכינה עוגה בחושה מהירה. לא כל עוגה בחושה היא גם קלילה ואורירית העוגה הזאת עונה גם על הדרישה הזו ולכן אהובה עליי
למרות האהבתי להשתמש במוצרים טריים עוגת תפוזים זאת היא יוצאת מהכלל ובה אני משתמשת בתחליפים לטרי שלא מקפחים את טעמה.
במקום גרדת תפוז אני שמה מחית תפוז גרוס,
במקום לסחוט תפוז שזו לא עונתו עדיין, אני שמה תרכיז פריגת,
יסלחו לי השפים שקטלו מנות (מאסטר שף קונדיטוריה) שנעשו עם מחיות עבורי הן תחליף מעולה, אז כן אני מגיעה לא פעם לממלכת האופים ומצטיידת במחיות שעונות על צרכיי ומאפשרות להכין עוגת תפוזים מנצחת שלא בעונת התפוזים
המצרכים
½1 כוסות סוכר
1 כוס שמן ( ניתן להחליף חצי כוס שמן ברסק תפוחים)
1 כף מחית תפוזים גרוסה
1 כוס מיץ תפוזים (העשוי מכף תרכיז תפוזים פריגת ומים)
½2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
לצבע השיש
1 כף קקאו או שתי כפות ממרח שוקולד
ההכנה בשתי דקות עבודה
לצבע השיש
1 כף קקאו או שתי כפות ממרח שוקולד
ההכנה בשתי דקות עבודה
כמגדלת תפוזים ולימונים בעבר גררתי קליפות הדרים סחטתי מיץ תפוזים בעונתם והקפאתי. לא עוד!!! חברים, הניחוח והטעם לא נשמרים בהקפאה כתחליף גיליתי את מחיות הפרי המעולות ותרכיזים של פריגת. שבהם אני מעשירה גם רוטבים לסלטים. |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה