המון
גרסאות לעוגה זו, הרבה פרסמו את המתכון הנ"ל ורק לאחר שחברתי ספרה לי כי לא
צלח לה הכנת העוגה החלטתי לעלות פוסט שבו אני מרכזת את כל הטיפים להצלחת העוגה.
הפעם העוגה הוכנה וצולמה ע"י קרן
מאור שתתאים גם לאוהבי הפירות וגם לאוהבי השוקולד
המצרכים
לבצק פריך שקדים200 גרם חמאה או מחמאה לפרווה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח רגיל
70 גרם אבקת שקדים מולבנים
75 גרם אבקת סוכר
1 ביצה בגודלL
ההכנה
- מוצאים בצק מהמקרר ומרדדים הסוד ברידוד הוא שאת משטח העבודה מצפים בנייר אפייה שמצמדים למשטח הרדוד בעזרת מעט בצק. עם נייר האפייה נרים את הבצק לתבנית שעליה יאפה.
- משטחים את הבצק במרכז הניר
- מנחים את ניר האפייה מעל ומרדדים לעובי של 3 ס"מ
- מקלפים גם את הנייר העליון
- מנחים את השבלונה על הבצק ובעזרת סכין חותכים סביב השבלונה.
- מכינים שתי שכבות בצק (הכמות מספיקה לשתי שכבות בגודל תבנית תנור 30X20)
- מעברים את הבצק עם הנייר אפייה לתבנית
- דוקרים את הבצק באמצעות מזלג
- מניחים לקירור במקפיא לעשר דקות
- מחממים תנור ל180 מעלות
- כעבור 10 דקות מוצאים את הבצק מהמקפיא,
- אופים ב-180 מעלות כ15-20 דקות עד הזהבה קלה
קרם
וניל שוקולד לבן
500
גר שמנת מתוקה לפרווה צמחית
1 כוס חלב /לפרווה חלב צמחי
1 אינסטנט פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן /לפרווה לוותר ולהוסיף כף סוכר
1 כוס חלב /לפרווה חלב צמחי
1 אינסטנט פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן /לפרווה לוותר ולהוסיף כף סוכר
ההכנה
- להמיס שוקולד בשתי כפות שמנת מתוקה
- להקציף שמנת מתוקה +חלב ואסיסטנט פודינג לקצף
- להנמיך את פעולת המיקסר ולהוסיף שוקולד מומס לערבב כדקה
- לערבב בעזרת כף בתנועות קיפול עד הטמעת השוקולד
- רצוי להרכיב בסמוך להגשה
- מניח על מגש את בסיס העוגה
- עליו מזלפים בצנתר כוכב מחצית מכמות הקרם
- מכניסים למקרר להקפיאה קלה של הקרם ( לא יותר מ15-20 דקות )
- מנחים על הקרם המקורר את הבצק השני
- מזלפים את יתרת הקרם
- בצמוד להגשה מעטרים בפירות.
- כשמעטרים בשוקולד ניתן לעטר מראש
תהנו
*תודה לקרן מאור על התמונות וההכנה
*תודה לקרן מאור על התמונות וההכנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה