24.10.19

חזה עוף וכרובית בקארי

מי שעוקב אחרי כבר יודע שאני כל הזמן מחפשת מתכונים עם חזה העוף הזול במחיר וזול בקלוריות, הפעם מביאה מנה מנצחת בניחוח הודי עם קארי וחלב קוקוס
המצרכים
½ ק"ג חזה עוף (או פרגית למי שמעדיף) חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
600 גרם פרחי כרובית קפואה
2
כפות תבלין אבקת קארי
1
כפית תבלין גראם מסאלה (ניתן להחליף בעוד כף אבקת קארי)
1 כפית כמון
½ כפית כרכום
1 בצל בינוני קצוץ
2
שיני שום כתושות
1 פחית קרם קוקוס(אני משתמשת ב5% שומן עדיף 17% ומעלה)
1
פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות / חתוכות דק(של מאסטר שף)
גבעול לימון גראס קצוץ/ גרדת לימון
1
כפית סוכר
מלח/פלפל
בזיליקום
להגשה
עלי כוסברה או בזיליקום
ההכנה

  1. שמים את קוביות חזה העוף בקערה ומערבבים עם שתי כפיות שמן וכפית תבלין אבקת קארי. משרים חצי שעה עד לילה
  2. מרססים ווק בספרי שמן  מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות.
  3. מוספים את קוביות חזה העוף  מערבבים ומתגנים עד השחמה של חזה העוף
  4.  מוספים את פרחי הכרובית ומערבבים
  5. מוספים את התבלינים, העגבניות וקרם הקוקוס
  6. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כ30 דקות. מדי פעם מערבבים. במידה ויבש מוספים מים
  7. כשמוכן מוספים כוסברה או בזיליקום

    עבורי זו מנה מספקת אבל נהוג להגיש עם אורז לבן 

תגובה 1: