27.4.19

קדרת בשר ראש לראש השנה ופסח

"וּנְתָנְךָ ה' לְרֹאשׁ וְלֹא לְזָנָב"
ואכן בראש השנה מברכים שנהיה לראש ולא לזנב. אנו נוהגים לאכול ראש לרב זהו ראש דג. אבל לאחרונה אמצנו מהמטבח המרוקאי את בשר הראש הידוע גם בתור לחי בקר. הבשר נימוח ועסיסי קל הכנה ומפתיע בטעמו

המצרכים

½1ק"ג בשר ראש (לחי בקר)
½-¼ שמן קנולה 
1 פלפל אדום חתוך לרצועותלרצועות
8 שיני שום פרוסות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
½ כפית כורכום 
1 כפית כמון טחון טרי
מלח ופלפל שחור

ההכנה

מכניסים את הבשר לסיר, ממלאים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
  1. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעתיים מכוסה חלקית.
  2. מוציאים את הבשר המבושל ממי הבשול, מקררים וחותכים לקוביות או פרוסות
  3. מחממים סיר רחב כמו סוטאז' עם השמן, מוסיפים את הפלפלים, הבשר השום, התבלינים.
  4. מבשלים על אש קטנה יחד כשעה נוספת.
טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך 

אותה הגברת בשינוי האדרת

  • בהגשה נהוג לפזר כוסברה
  • אני נוהגת להוסיף ערמונים או קוביות תפוחי אדמה
  • טעים יותר ביום המחרת

אין תגובות:

פרסום תגובה