14.8.18

כרובית ותפוחי אדמה בתנור ברוטב קארי ושום


מנה מעולה של כרובית ותפוחי אדמה אפויים, עשירה בטעמים, מתאימה כמנה ראשונה, או כתוספת, דלת שומן וקלוריות

  • רגע לפני האישפוז בתנור

      וביציאה מהתנור
          המצרכים

    600 גרם פרחי כרובית קפואים מופשרים
    4 תפוחי אדמה בינונים קלופים ופרוסים לשלוש
    1 שום בקליפתם
    תימין

    למרינדה 
    ¼ כוס מים
  • 1 כף שטוחה שום כתוש
  • 1 כף ממרח קארי אדום
    1 כף אבקת מרק(ביתית)
    גרדה מלימון שלם
  • 2 כפיות שמן
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם (חצי כפית מכל אחד)

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד רתיחה ומסננים
  3. מערבבים בכלי קטן את מצרכי המרינדה
  4. מניחים את פרחי הכרובית, תפוחי האדמה והשום בתבנית ומפזרים מעל את המרינדה, מעסים מעט עם הידיים (מי שמעדיף יכול לערבב בקערה את כל המרכיבים, אבל לדעתי חבל על קערה נוספת בכיור).
  5. יוצקים את תערובת התבלינים על הירקות ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
  6. מניחים מעל הכל ענפי תימין
  7. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ושזופים.
בתאבון

אין תגובות:

פרסום תגובה