- החציל האציל אין סוף מתכונים ניתן להכין ממנו ותמיד הוא טעים ואהוב עלינו. לפעמים המתכון כל כך פשוט ומוכר שלא מרגישה שיש צורך לפרסם. השבוע שהגשתי מנה זאת לארוחת ערב עם חברות הן נדהמו מהמנה ולפלאתי בקשו מתכון אז לכבודכן איריס וסמדר. המתכון מפורסם עם המלצתכן ...
*דרגת קושי:קל *זמן עבודה: כ20 דקות *מספר מנות:2-4( כמנת פתיחה: 4, לארוחת ערב קלה או בראנץ' 2 מנות)ארוחת ערב קלה
2 חצילים בלאדי - לסלסה
- 2 עגבניות קצוצות
- 2 קוביות שום כתוש דורות
- 1 פלפל חריף (אני מותרת במנה שלי) או מעט סחוגחופן עלי פטרוזליה/ כוסברה/ נענע
מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גוס לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם והדיאטה
ההכנה
מערבבים ביחד לפני ההגשה
טחינה
1 כוס טחינה גולמית (מומלצת עיישה או אחוה )
1 קוביית שום דורות
מעט פטרוזליה
מלח ולימון לפי הטעם
מים קרים מאד (לפי מידת הסמיכות האהובה )
אופציונלי - 1 כף גרעיני חמנייה קלויים
- 1 כף גרעיני דלעת קלויים
1 כף צנוברים
ההכנה
- קוליים את החצילים על אש גלויה(ניתן גם בתנור)
- קולפים את החציל ומשאירים שלם עם העוקץ(הענף)
- מסננים מנוזלי החציל
- מניחים בצלחת הגשה
- ממליחים ומזליפים מיץ לימון (בלי הגרעינים!!)
- מעל יוצקים טחינה
- מעל הטחינה מנחים את סלסת העגבניות
- מעטרים בגרעינים השונים
- המנה הכי טעימה כשהחציל חם והטחינה קרה הסלסה בטמפרטורת החדר
- כדאי שהחציל לא ישחיר יש לקלפו מיד עם גמר הצליה ולהניח על מסננת פלסטיק
- יש לקלות את החציל ולקלף, ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים בכלי אטום
- לפי ההגשה לחמם במיקרוגל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה