23.7.17

עוף ברוטב תפוזים מבית המלוכה האנגלי


בדרך מקרה מכר הביא לי ספר בישול של השפים של מלכת אנגליה, בספר מתכונים ממטבח המלכה טיפים ועצות. מתרגמת לאט מתכון אחרי מתכון.
מה אומר לכם? אוכל הוא אוכל, יצירה ודמיון. 

הכנתי מהספר עוף ברוטב תפוזים. לאחר השדרוג שלי יצאה מנה חלומית. לפני כן העוף היה מדהים הרוטב ציר דליל חסר טעם. מביאה את המקור ובמקביל את השינויים שבצעתי 
המצרכים
4 כרעיים עוף נקיים מעור ורצוי בלי עצם(הוצאתי חלקית)
4 כפיות חרדל
½ כוס בצל קצוץ
כוס מיץ תופזים
2 כפיות חמאה/ מחמאה
4 כפיות סוכר חום
תוספת שלי מלח ופלפל לבן   
ההכנה
  1. לחמם תנור ל180 מעלות 
  2. למרוח היטב ואחיד כפית חרדל על כל חלק מהעוף
  3. לפזר בצל על חלקי העוף 
  4. לצקת מיץ תפוזים 
  5. לפזר מעט חמאה על העוף 
  6. לפזר מלח ופלפל לאפות 25 דקות
  7. להוציא מהתנור 
  8. את הציר שנמצא בתבנית לצקת למחבת 
  9. להפוך את העוף ולפזר ½ כפית סוכר חום על כל חלק עוף
  10. להחזיר לאפייה עד השחמה (כ10 דקות)
הכנת הרוטב (שדרוג שלי)
את הציר להביא לרתיחה
להוסיף  1 כפית קורנפלור לבחוש היטב שלא יהיה גושי קורנפלור
להוסיף פפריקה חריפה, סוכר חום לפי הצורך, מלח ופלפל.