במתכון זה המלית מתחבאת בתוך חצילונים עגלגלים סגלגלים, מתאים לבראנץ' או ארוחת ערב עם סלט טרי ורענן
- קלוריות לכל המתכון: 586 קלוריות
- בחלוקה לשש מנות: כ-100 קלוריות למנה
- נקודות שומרי משקל למנה: ½1 נקודות
- בתוספת כף יוגורט עיזים 5% לכל מנה: כ-½ נקודה תוספת
המצרכים
10-12 חצילונים קטנים סגלגלים
הכנת החצילים למילוי
חורצים צורת צלב בחלק התחתון (העגול) של כל חציל – החתך צריך להגיע לעומק של מעט יותר ממחצית החציל. מקפידים שהגבעול והעטרת סביבו יישארו שלמים ומחוברים לחציל.ממליחים במלח גס את פנים החציל ומניחים בצד לחצי שעה
מצרכים
100 גרם בולגרית 3% מגורדת
הכנת החצילים למילוי
חורצים צורת צלב בחלק התחתון (העגול) של כל חציל – החתך צריך להגיע לעומק של מעט יותר ממחצית החציל. מקפידים שהגבעול והעטרת סביבו יישארו שלמים ומחוברים לחציל.ממליחים במלח גס את פנים החציל ומניחים בצד לחצי שעה
מצרכים
100 גרם בולגרית 3% מגורדת
100 גרם גבינה לבנה %½
1 פרוסה גבינה 5% קצוצה
2 כפות פירורי לחם
כוס תערובת עשבי תיבול טריים(בצל ירוק, שמיר, כוסברה) קצוצים2 שיני שום כתושות
תרסיס שמן קוקוס/זית
1 פרוסה גבינה 5% קצוצה
2 כפות פירורי לחם
כוס תערובת עשבי תיבול טריים(בצל ירוק, שמיר, כוסברה) קצוצים2 שיני שום כתושות
תרסיס שמן קוקוס/זית
הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בתרסיס שמן תבנית
- מערבבים את חומרי המלית בקערה
- ממלאים את החריצים שעשינו בחציל בכמות יפה
- מסדרים בצפיפות בתבנית
- מרססים בספרי שמן
- אופים כ-30 דקות עד שהמלית מבעבעת והחצילונים רכים.
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה