14.7.17

חצילונים במלית גבינה ועשבי תיבול לייט


שילוב של חצילים וגבינה מלוחה מהמטבח הבלקני.
במתכון זה המלית מתחבאת בתוך חצילונים עגלגלים סגלגלים, מתאים לבראנץ' או ארוחת ערב עם סלט טרי ורענן



דיאטלי
  • קלוריות לכל המתכון: 586 קלוריות
  • בחלוקה לשש מנות: כ-100 קלוריות למנה
  • נקודות שומרי משקל למנה: ½1 נקודות
  • בתוספת כף יוגורט עיזים 5% לכל מנה: כ-½ נקודה תוספת

המצרכים
10-12 חצילונים קטנים סגלגלים
הכנת החצילים למילוי

חורצים צורת צלב בחלק התחתון (העגול) של כל חציל – החתך צריך להגיע לעומק של מעט יותר ממחצית החציל. מקפידים שהגבעול והעטרת סביבו יישארו שלמים ומחוברים לחציל.ממליחים במלח גס את פנים החציל ומניחים בצד לחצי שעה 
מצרכים
‏100 גרם
בולגרית 3% מגורדת 
100 גרם גבינה לבנה %½
1 פרוסה גבינה 5% קצוצה
2
כפות פירורי לחם  
 כוס תערובת עשבי תיבול טריים(בצל  ירוק, שמיר, כוסברה) קצוצים2 שיני שום כתושות
תרסיס שמן קוקוס/זית 

הכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בתרסיס שמן  תבנית
  2. מערבבים את חומרי המלית בקערה
  3. ממלאים את החריצים שעשינו בחציל  בכמות יפה
  4. מסדרים בצפיפות בתבנית
  5. מרססים בספרי שמן
  6. אופים כ-30 דקות עד שהמלית מבעבעת והחצילונים רכים.
מגישים חמים עם כף יוגורט סמיך מעל, לצד סלט ירקות טרי.



תהנו