חברת "אחוה"
מגישה לרגל הולנטיין דיי, מתכון ייחודי ומפנק במיוחד לעוגיות אלפחורס, בשילוב החלוה
המשובחת של החברה המכילה לפחות 50% טחינה גולמית. את עוגיות האלפחורס ניתן להכין
בשניים והן ללא ספק הפינוק המושלם ליד כוס הקפה, ספל חם, או נשנוש מתוק כשמתחשק
אני טבענתי את המתכון
אני טבענתי את המתכון
מצרכים (ל- 50 עוגיות):
לבצק:
200 גרם חמאה לטבעוני - מחמאה או 100 גרם שמן קוקוס
½ כוס סוכר
½ כפית מלח
½ כוס חלוה בטעם וניל של "אחוה" מפוררת
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קורנפלור
4 חלמונים- טבעון ל3 כפות פשתן טחון ברבע כוס מים פושרים משרים רבע שעה.
4 חלמונים- טבעון ל3 כפות פשתן טחון ברבע כוס מים פושרים משרים רבע שעה.
1 וחצי כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
לקרם:
50 גרם חמאה לטבעון מחמאה
100 גרם שוקולד מריר
כפית תמצית וניל
שוט של ויסקי משובח (כ- 40 מ"ל בכוס מדידה)
1 כוס פיסטוק גרוס או קוקוס טחון או שומשום לבן או שחור
אופן ההכנה הבצק
- שמים במיקסר עם וו גיטרה או במערבל יד במהירות נמוכה: 200 גר' חמאה קרה בקוביות קטנות, חצי כוס סוכר לבן, חצי כפית מלח.
- מעבדים לתערובת קרמית כ-4 דקות
- מוסיפים תוך ערבול 4 חלמונים/ תערובת הפשתן. ממשיכים ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מוסיפים חצי כוס פירורי חלוה בטעם וניל מגוררת בפומפייה גסה (מומלץ להקפיא את החלוה מראש שלא תימס).
- ממשיכים ומערבלים עד שהכול מתאחד.
- בקערה נוספת מערבבים 2 כוסות קורנפלור, 1 וחצי כוס קמח לבן ושקית אבקת אפיה.
- מוסיפים לתכולת המיקסר כל פעם כמות קטנה ומערבלים באטיות עד שהכול מתאחד.
- מאחדים ביד את הבצק (לא ללוש) ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
- מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
- קורצים עיגולים בגודל הרצוי (כ-3 ס"מ) ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של קצת יותר מ- 1 ס"מ.
- אופים כ-6 דקות בלבד. העוגיות אמורות להישאר בהירות. מצננים.
הכנת הקרם:
- ממיסים 50 גרם חמאה עם 100 גרם שוקולד מריר, קמצוץ מלח, כפית תמצית וניל וכוסית של וויסקי מתובל (מומלץ וויסקי BULL RUN שהוא ויסקי מזוקק עם פירות יער ואגוזי לוז).
- ממלאים שק זילוף בקרם
הרכבת העוגייה
מחזיקים עוגייה ביד אחת ומזלפים מעט קרם, סוגרים עם עוגייה נוספת.
תהינו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה