6.2.17

תפוח ובטטה מוקרמים מהירי הכנה

השכן הגיע בריצה: 'מה הריח הזה? עשית אותי רעב' הסברתי לא שזה בסך הכל תפוחי אדמה בטטה ושאריות של גבינות שאני אופה בתנור, 'את זה לא הריחתי/מצאתי בבלוג שלך' .. ואכן מתכון פשוט זה לא חשבתי שיש צורך לעלות לבלוג, אבל רוברטו ומרי טעמו ולא הפסיקו להלל ולשבח הבנתי שכדאי לשתף גם את שניים וחצי קוראי בבלוג.
שילוב של תפוחי אדמה גבינות ותבלינים המניב מאפה ריחני וטעים ביותר
ניתן לשלב  שאריות של כל גבינה קשה שיש בבית אבל לתת את הדעת שלא יהיה מלוח מדי


המצרכים


4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בטטה קטנים
2/3 כוס שמנת לבישול
2/3 כוס חלב
50 גרם גבינת צ'דר/ גאודה
50 גרם עמק
50 גרם חמד
3 קוביות שום כתוש דורות
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית אבקת מרק ביתית
מעט פלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
לפיזור

מעט גבינות צהובות
ההכנה
לרכך את תפוחי האדמה והבטטה בבישול במים או באפיה במיקרוגל
להכנת הקרם 
לבשל 
תוך ערבוב, את לשמנת לבישול, החלב והגבינות  עד המסת הגבינות, לתבל ולהוריד מהאש
הרכבת התבשיל
לצקת את תערובת השמנת והגבינות על תפוחי האדמה והבטטות
לפזר מעט גבינות צהובות
לאפות 25 דקות בחום של 180 מעלות
להגיש מיד

בתאבון!!!