7.5.16

עלי גפן במילוי אורז מלא, עשבי תיבול ואוכמניות

תשכחו מכל עלי הגפן האהובים שהכנתם עד היום, מעדן זה שונה במלית , הוספתי לה המון עשבי תיבול וחמוציות, טעמה נפלא ומעשירה את שולחן המזאות 

*דרגת קושי:♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ30 דקות *זמן בישול: כ 70 דקות  *מספר מנות: כ100 עלי גפן ממולאים 

כ-120 עלי גפן טריים נקיים וחלוטים(יוצקים מים רותחים עד שינוי הצבע)
הכנת המלית 
בסיר לטגן
3 בצלים גדולים קצוצים דק
1 כף שמן זית
לטגן עד שקיפות
להוסיף
1 ק"ג אורז מלא רחוץ ויבש
1 כף שמן
לטגן כ 2 דקות
להוסיף 8 כוסות מים
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כרכום
לכסות להרתיח ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות (חצי בישול)
לקרר מעט ולהוסיף
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס עלי  נענע קצוצה
1 כוס שמיר קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס חמוציות מיובשות
100 גר פיסטוקים/ צנוברים/ שקדים/ אגוזים
מיץ מלימון טרי, בינוני
לטעום ולתקן תיבול
לציר הבישול
3-4 עגבניות לכיסוי התחתית הסיר ולהניח בין השכבות
עלי גפן לריפוד הסיר ובין השכבות 
½ מיץ מלימון
¼ כוס שמן זית
מים רותחים לכיסוי עליי הגפן
1-2 כפות מלח
½ כפית פלפל שחור

מילוי העלים
  1. פורשים עלה על משטח העבודה כשהחלק החלק כלפי מטה (העורקים למעלה),
  2. מניחים כפית מהמלית ומקפלים את החלק הרחב, לאחר מכן את ציידי העלה פנימה ומגלגלים לחלק הצר.
  3. ממלאים את כל העלים

הבישול 
  1. מרפדים סיר שטוח ורחב  בפרוסות עגבנייה ומעל ב עלי גפן לא ממולאים כתחתית,(לרב עושה שימוש בעלים הקרועים)
  2. מסדרים את הממולאים בשכבה אחת צפופה. אם צרכים להכין עוד שכבה מפרדים בין השכבות בשכבת עלי גפן ועגבניות.
  3. יוצקים בעדינות מים רותחים מומלחים, מוספים מיץ מלימון ושמן זית.
  4. מניחים בצלחת זכוכית על עלי הגפן שלא יצופו מכסים 
  5. מרתיחים ומבשלים ברתיחה עדינה כשעתיים. במידת הצורך מוספים מים.

בשלב זה ניתן להקפיא בקופסאות אטומות.
מגישים עם פלחי לימון.
אנחנו אוהבים לאכול בטמפרטורה החדר אבל ניתן גם לאכול חם או קר מהמקרר.


טליטיפ 

בחודשים אפריל מאי עצי הגפן מלאים עלים כדאי לקטוף כמות גדולה לנקות היטב וליבש, לסדר את העלים בצורה ישרה  וחלקה זה על גבי זה בחבילות של כ50 עלים לעטוף בניר כסך או ניילון נצמד ולשמור במקפיא לשימוש עתידי. העלים נשמרים לשימוש במשך כל השנה. העלים המופשרים מוכנים לשימוש ואין צורך בהשריה במים חמים
                           תודה על ביקורכם