21.5.23

קל הכנה: חגיגה שבועות עם כדורי בצק של "פסטה ריקו"

 לרגל שבועות משיקה "פסטה ריקו" מארז חדשני של כדורי בצק באיכות פרמיום, עשויים 100% קמחים איטלקיים, להכנה של פיצות איטלקיות ומגוון מאפים נוספים אצלכם בבית  כדורי הבצק משווקים במארז מיוחד של 3 כדורים במשקל של 250 גרם ליחידה כל אחד ונשמרים בהקפאה
הכנת בצק לפיצה ופוקצ'ה מורכבת, ולרב נעשת עם בצק מקדים(פוליש) כדורי הבצק של פסטה ריקו מקצרים את העבודה והם עשויים מתערובת קמחים איטלקיים בשילוב מחמצת איטלקית משובחת ושמרים מה שיוצר הבדל משמעותי בטיב המאפים ממוצרים מתחרים
הבצק מגיע קפוא והפשרה במקרר. נוח מאד לשימוש כי יכול לעמוד במקרר עד ארבעה ימים וזקוק להתפחה מחוץ למקרר עד הכפלת הנפח כשעתיים אבל יכול לעמוד עד 10 שעות. 
הכנתי עם בצק 3 מנות נפלאות, פוקצ'ה, קלוצונה  ופיצה מתוקה כולם מהירי הכנה 

פוקצ'ה מהירת הכנה 

המצרכים
כדור בצק פרמיום של "פסטה ריקו"
שמן זית איכותי
פסטו
ירקות קלויים (אני שמתי חציל מטוגן)
י
רקות חיים (שמתי פלפל בצל ועגבניות שרי)
זיתים
ניתן להוסיף גבינות אני הכנתי טבעוני ללא גבינות
ההכנה
להפשיר ולהפיח לפי הוראות שעל הקופסה
לשמן בשמן זית נייר אפיה, בידיים משומנות לפתוח את הבצק תוך משיכה
למרוח את הבצק בשמן זית ועם כריות אצבעות יוצרים גומות בבצק. מתפחים 15-30 דקות
מורחים מעט פסטו ועליו מניחים את התוספות
אופים בתנור חם מאד כ-15 דקות

קלוצונה - גבינות 

הקלצונה הוא כיסון פיצה ממולא ברוטבים גבינות וירקות   

הפעם מאד מהרתי להכין ארוחת ערב ויצא קלוצונה גדולה וטעימה.
המצרכים
1 כדור בצק של פסטה ריקו 
רוטב פיצה מוכן /לחלופין רוטב אלפרדו 
מעט ריקוטה 
מוצרלה 
פרמזן או גבינה מלוחה(אופציונלי) 
זיתים שחורים פרוסים
ההכנה 
מחלקים את הבצק לשלוש 
מרדדים דק את הבצק לעיגול בקוטר 14 ס"מ לערך 
מורחים רוטב ועליו מעט ריקוטה 
מפזרים חופן מוצרולה ומעט פרמזן או גבינה מלוחה
מפזרים זיתים
מקפלים לחצי וסוגרים היטב
מורחים שמן זית ואופים בתנור חם מאד כ20- 25 דקות עד הזהבה 
אופים כ20 דקות בתנור חם מאד 
שדרוגים
אני נוהגת להוסיף על בזיליקום, או פטריות מאודות, חציל מטוגן וכו' 
במקור האיטלקי זה מגיע עם נקניק פפרוני או עם בולונז. 
תהנו 

 פיצה הפתעות 
1 חבילה בצק של פסטה ריקו מופשר ומותפח 
ממרח שוקולד/נוטלה 
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם שוקולד מריר 
תותים רחוצים וחתוכים או בננה או אננס
ההכנה
מרדדים את הבצק לעיגול דק
מניחים אתהבצק בתבנית מצופה בנייר אפיה
מקפלים כלפי מעלה את השוליים של הבצק כדי למנוע את נזילת השוקולד.
מורחים על גבי הבצק את השוקולד למריחה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
בזמן שהבצק בתנור, ממסים את  השוקולד לבן והמריר עם מעט חלב(כל אחד לחוד)
שמים בשקית זילוף קטנה או יוצרים עיפרון מנייר אפיה. 
כאשר הבצק אפוי ושחום מוציאים מהתנור
ומצירים מעויינים בשוקולד לבן המומס 
מניחים פרוסות תותים מעטרים בשוקולד מריר 
תהנו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה