אני אוהבת להכין גרסאות בריאות יותר למאכלים שאתם אוהבים.
אחד המטבחים האהובים הוא המטבח מקסיקני והטורטייה. חלק מלקחותיי נמנעים מאכילת
גלוטן ולקטוז לכן חיפשתי אופציה בריאה לטורטייה
לאחרונה התחלתי להתנסות בהכנת
סוגים שונים של טורטיות בריאות שאוכל להשתמש בהן בכל המתכונים האהובים עלי. ניסיתי טורטיה כוסמת ירוקה ועוד אתנסה בטורטיות מתרד או בטטה או תירס
בינתיים הכנתי טורטיה כרובית. בעבר הכנתי פיצה כרובית,
וקוסקוס מכרובית והפעם טורטיות כרובית
טורטיות הכרובית התגלו כתחליף
מושלם לטורטיות רגילות מתאימות לטאקו ולעטוף מאכלים שונים. הן ללא דגנים, ללא
גלוטן ודלות בפחמימות. ובסוף יש גם מתכון תחליף לביצים טורטייה טבעונית
בהכנת שמונה טורטיות כרובית יש רק 42
קלוריות לטורטיה וכ-3 גרם פחמימות ו-2 גרם
חלבון.
המצרכים
1 חבילה פתיתי כרובית קפואה
תיבול – להוסיף רק מה שאוהבים
2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה / שמיר /עירית
½ כפית פפריקה
½ כפית גרידת ליים
¼ כפית כמון
¼ כפית מלח ים דק
⅛ כפית שחור טחון
ההכנה
מבשלים את פתיתי הכרובית עד יבוש, מרסקים בעזרת מזלג .
מניחים את פתיתי הכרובית המצוננת והמבושלת
לתוך מגבת דקה/ חיטול או שק גבינה וסוחטים החוצה כמה שיותר נוזלים...
מעבירים
את הכרובית המרוקנת לקערה, ולאחר מכן מוסיפים ביצים, מלח ים ופלפל. ותיבול שבוחרים.
מערבבים לאיחוד.
מחממים את התנור ל-200 מעלות
צלזיוס ומרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה
מניחים 8 עיגולים בשתי תבניות,
בעזרת נייר אפיה , לוחצים על כל עיגול ופרוסים לעיגול בעובי אחיד
בקוטר 14-16 ס"מ לכל טורטיה
אופים 10 דקות, הופכים בזהירות ואז אופים עוד 4-6 דקות עד שהטורטיות מתחילים להשחים
להתכרבל כלפי מעלה.
לפני האכילה מומלץ לקלות על מחבת יבשה
איחסון
לשים את הטורטיות בשקיות זיפלוק ולאחסן במקרר
4-5 ימים או במקפיא עד חודש ימים
לפני השימוש לקלות על מחבת חמה ויבשה
*שימוש בכרובית טרייה
במעבד מזון מעבדים כרובית שנפרקה לפרחים כדי ליצור מרקם דומה לאורז. (אפשר גם במגרדת גבינה) מבשלים עם מעט מים עד רכות וסוחטים כמו את הכרובית הקפואה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה