המצרכים 1 כוס חלב 3 כפות קקאו 1 כף נס קפה מגולען 200 גרם שוקולד מריר 1.5 כוסות סוכר קורט מלח 200 גרם חמאה 5 ביצים מופרדות בחום החדר 1 בקבוקון תמצית רום או ברנדי 1 כוס קמח תופח לפסח לציפוי 1 שמנת מתוקה 150 גרם שוקולד מריר ההכנה
- בקלחת קטנה לערבב את הקקאו והסוכר להוסיף נס קפה שוקולד וחלב
- להביא לרתיחה עדינה ולבשל עד המסה (להזהר לא לשרוף את השוקולד)
- להוריד ממקור החום ולהוסיף חמאה חתוכה לקוביות לערבב עד המסה .
- להוסיף את הרום/ברנדי ולבחוש ולקרר היטב
- להוסיף את החלמונים אחד אחד ולערבב עד התמאה מלאה.
- להקציף חלבונים עם 3 כפות סוכר
- לאחד בין שתי התערובות בתנועות קיפול
- לשמן תבנית ולהעביר את העיסה לתבנית
- לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כ30-40 דקות או עד שהעוגה נפרדת מהדפנות או שקסם יוצא עם מעט פירורים
- ניתן לעטר בסוכריות צבעוניות או עדשים
- נהדרת כעוגת יום הולדת לילדים, אהובה על מבוגרים
אותה הגברת בשינוי האדרת
לעוגה פרווה
- להחליף את החלב בכוס נס קפה ללא חלב
- להחליף את החמאה במחמאה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה