12.4.20

עוגת שוקולד מושלמת לפסח


הרבה עוגות הכנתי לפסח, תמיד קצאו מחמאות, אולם בעיני לא היו מושלמות, כיסתי על כך בסירופ וקרמים והעוגות קצרו מחמאות. הפעם אני מביאה מתכון לעוגת שוקולד מלאת טעמי שוקולד בלי תחפושות של קרמים וסירופים. העוגה מושלמת כמו שהיא והכי חשוב קלה להכנה


המצרכים  1 כוס חלב 3 כפות קקאו 1 כף נס קפה מגולען 200 גרם שוקולד מריר 1.5 כוסות סוכר קורט מלח 200 גרם חמאה 5 ביצים מופרדות בחום החדר 1 בקבוקון תמצית רום או ברנדי 1 כוס קמח תופח לפסח לציפוי 1 שמנת מתוקה 150 גרם שוקולד מריר ההכנה
  1. בקלחת קטנה לערבב את הקקאו והסוכר להוסיף נס קפה שוקולד וחלב
  2. להביא לרתיחה עדינה ולבשל עד המסה (להזהר לא לשרוף את השוקולד)
  3. להוריד ממקור החום ולהוסיף חמאה חתוכה לקוביות לערבב עד המסה .
  4. להוסיף את הרום/ברנדי ולבחוש ולקרר היטב
  5. להוסיף את החלמונים אחד אחד ולערבב עד התמאה מלאה.
  6. להקציף חלבונים עם 3 כפות סוכר
  7. לאחד בין שתי התערובות בתנועות קיפול
  8. לשמן תבנית ולהעביר את העיסה לתבנית
  9. לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כ30-40 דקות או עד שהעוגה נפרדת מהדפנות או שקסם יוצא עם מעט פירורים
הגנאש להרתיח שמנת מתוקה לצקת על השוקולד לחורר את העוגה בעזרת שיפוד עבה או מסרגה לשפוך על העוגה את הציפוי.
    בהגשה
    • ניתן לעטר בסוכריות צבעוניות או עדשים
    • נהדרת כעוגת יום הולדת לילדים, אהובה על מבוגרים

    אותה הגברת בשינוי האדרת
    לעוגה פרווה
    • להחליף את החלב בכוס נס קפה ללא חלב
    • להחליף את החמאה במחמאה
    לעוגת שוקולד תפוז

    • להחליף את החלב במיץ תפוזים
    • להוסיף כף גרידת תפוזים

    אין תגובות:

    פרסום תגובה