לחם עשיר המזכיר בטעמו לחם מחמצת לחם קריספי ומתפצפץ מבחוץ, רך עננים מבפנים והשוס מוכן בצ'יק צאק ותמיד מצליח.
לחם שאמי אהבה להכין לכרכים של הבוקר הוא הספיק ל5-6 כרכים, שאנחנו לקחנו לביהס והחברים התקנאו בנו
אמא היתה מכינה את הלחם בסיר חרס. לחם מהיר שלשה בבוקר מוקדם מתפיחה כשעה וחצי אופה וזה חם וטרי לביה"ס.
לימים משיצאו שקיות הקוקי העבירה את הבצק לשקית והתוצאה היתה נפלאה ואפילו לשה בערב והניחה להתפחה ראשונית במקרר.
אני ממליצה להכפיל ואף לשלש כמויות למרות שהלחם הכי טעים ביום הכנתו יכול להשמר יום יומים בשקית.
פרוסת לחם קריספי מבחוץ רך וקליל במרכז
מצרכים לככר לחם אחד
250 גרם קמח לבן/מלא/כוסמין
1 כפית מלאה שמרים
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
150 מל' מים קרים
שקית קוקי גדולה
ההכנה
1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ממערבבים
2. מוספים מלח ומים ולשים כ10 דקות
3. עוטפים במעט מלח ומניחים בקירעה מכוסה להתפחה של כשעה עד הכפלת הנפח
4. מוצאים את הבצק מהקערה מרדדים ומגלגלים לככר לחם באורך של כ-25 ס"מ
5. מקמחים שקית קוקי ואת הכרר
6. מכניסים את הכיכר לשקית קוקי גדולה מכסים במגבת ומניחים לחצי שעה התפחה
7. מחממים תנור ל200 מעלות
8. חורצים 2-3 חרצים בסכין חדה(משתמשת בסכין יפנית שיעדתי אותה לחריצה)
9.מנחים את הלחם שבשקית על תבנית אפיה סוגרים את השקית, לא מחוררים ומכניסים לאפיה של 25-30 דקות עד הזהבה
9. מוצאים את הלחם מהתנור ומיד גוזרים את השקית
10. מניחים את הלחם על רשת צינון, מקררים היטב ורק לאחר מכן פורסים ומגישים
הלחם בתנור
תהנו
טלי טיפ
*ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין או מלא.
*במידה ומכפלים כמויות לא ניתן לאפות לחם גדול יותר. חייבים לחלק לשתי שקיות קוקי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה