30.11.19

רוטולו - גלילי פסטה במלית תרד וגבינה ברוטב רוזה

רוטולו Rotolo - באיטלקית פירושו גליל, גלילי פסטה ממולאים ואפויים ברוטב. מאפה הדורש השקעה רבה. אולם, במתכון זה השתמשנו בקנלוני ממולאים וקפואים להכנת מאפה מהיר ומרשים. 
המתכון מתוך הספר 'חגיגה של אוכל טוב'  את הספר ניתן להשיג בסניפי רשת טיב טעם 


8-6 מנות

מצרכים

1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות של Rodolfi

3 שיני שום כתושות
1 גבעול מרווה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חבילות (1 ק"ג) קנלוני ריקוטה ותרד קפואים של Surgital
50 גרם גבינת גרוייר שווייצרית AOP של Le Gruyère מגוררת


ההכנה

  1. בסיר בינוני לשים עגבניות מרוסקות, שום, מרווה, מלח ופלפל ולהביא לרתיחה
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 10- דקות עד לצמצום הרוטב ולריכוז הטעמים.
  3. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כ 5- דקות ללא כיסוי עד לקבלת רוטב קטיפתי.
  4. בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  5. יוצקים את הרוטב לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
  6. חוצים את הקנלוני הקפואים ומעמידים אותם במעגלים צפופים על הרוטב.
  7. אופים כ 25- דקות.
  8. מוצאים ומפזרים גבינת גרוייר ואופים עוד כ 10- דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
  9. מגישים מיד.

~~~~~~~~
לצד הרוטולו שותים
Chateau Cavalier - Cotes de Provence Rose - הרוזה מפרובנס נחשב ליין גסטרונומי – כזה שכיף ללגום לצד אוכל. הטעמים והניחוחות שלו מעודנים, כמעט מרחפים, והם הולמים את המנה ההרמונית והמנחמת הזאת.



בתאבון 

*המתכון באדיבות טיב טעם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה