18.11.17

קימצ'י- כרוב כבוש קוראני טבעוני



הקימצ'י הינו כרוב כבוש, חמוץ חריף, זהו מאכל לאומי בקוריאה ומוגש כמעט בכל ארוחה. ישנם סוגים שונים ופופולרי ביותר הינו מכרוב שדומה לכרוב הסיני המאורך אותו כובשים חתוך לרבעים לאורכו מוספים מעט ירקות ומתבלים במלח גס, צ'ילי קוריאני, פטריות מיובשות ושרימפס או רוטב דגים. אני אביא גרסה טבעונית של המעדן הזה.
להכנה מספר שלבים נראה מסובך והרבה עבודה אבל טעמו המשובח מצדיק זאת

המצרכים
להמלחה ראשונה של הכרוב

3 כרוב סיני חצויים לאורכם
¼ מלח גס
לדייסת הכבישה
1 כוס מים
1 כף קמח אורז(אפשר קורנפלור)
1 כף סוכר חום
להרתיח עד הסמכה ולקרר

הירקות
1  צנון גדול חתוך לגפרורים לחלופין קולורבי
1
גזר חתוך לגפרורים
2  
בצלים ירוקים קצוצים
התיבול
1
עלי נורי (אלה שמשמשים לסושי) קצוץ דק
3
פטריות שיטאקי מיובשות
1 ראש שום
1 בצל גדול
2 כפות ג'ינג'ר מגורר דק
2 כפות רוטב סויה
¼ כוס צ׳ילי קוריאני
(או רגיל)

הכנת הכרוב לכבישה
מסמנים בכל חצי כרוב חריץ לאורכו, מבלי להפריד את העלים מהבסיס
מרטיבים את הכרוב
ממלחים את העלים ע"י פיזור המלח בניהם כאשר באזור בו העלה עבה נמליח יותר.
מנחים בקערה בצפיפות לשעתיים.
לאחר שעה  העלים הפרשו מים ונעשו גמשים להפוך ולהשאיר לעוד שעה
הכנת המשרה
משרים את הפטריות ועלה הנורי במים רותחים לרבע שעה
קוצצים במעבד מזון את השום, הבצל, הג'ינג'ר, הדייסה שבשלנו ורוטב הסויה
מנחים בקערה ומוספים את הפטריות ונורי מערבבים ומשאירים לאיחוד טעמים עשר דקות
לאחר עשר דקות מערבבים את את הירקות החתוכים עם המשרה
הרכבת הצנצנת לכבישה
  1. שוטפים את הכרוב היטב בהרבה מים 
  2. שמים כפפות על הידיים 
  3. מורחים בין העלים בנדיבות מתערובת הירקות המתובלים 
  4. ממשכים כך עם כל רבעי הכרוב
  5. מסדרים בצנצנת בצפיפות 
  6. אוטמים את הצנצנת ומנחים במקום מוצל ליומיים שבמהלכם מתבצע תהליך התסיסה.
  7. לאחר יומיים מוכן לאכילה. 
יש לשמור בקירור, נשמר לזמן ממושך, עם הזמן מתחזקת החריפות.
הגשה
נהוג לחתוך מעט ולפזר שומשום מעל.
ובהגשה