11.8.17

פילה דג אפוי ברוטב לימון, שום ועשבי תיבול

דג סול, דג קל לעיכול ודל שומן, שסופח טעמים בקלות רבה. הפעם ברוטב לימון, עשבי תיבול ושום

*דרגת קושי:♥♥♥♥ *זמן עבודה:כ-20 דקות *זמן אפייה 25-30 דקות *מספר מנות: 4 מנות
דיאטלי
נקודות שומרי משקל ללמנה בחלוקה ל4: 6 נקודות
לניתוח המתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2501,637
חלבונים (גרם)38251
פחמימות (גרם)321
שומנים (גרם)855
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.
המצרכים

8 פילטים של דג סול(כ-120 גרם ליחידה סה"כ-1 ק"ג דג)
2 כפות מיץ לימון
¼ כוס מים
1 כפית מלח
1 לימון פרוס דק
1 כף שמן
½ כפית זרעי כוסברה
¼-1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שום כתוש
½ כוס עלי כוסברה
¼ כוס שמיר
½ כוס פטרוזליה
ענף לימונית(לימון גראס-אופציונלי)
½ כפית זרעי כמון
1 כפית שטוחה משחת קארי צהובה
1 כפית סוכר חום
1 כפית קורנפלור

ההכנה

  1. לשטוף ולנגב את הדגים במגבת נייר חד פעמית 
  2. להשרות את הדגים עם המלח ומיץ הלימון לחצי שעה
  3. במעבד המזון להניח את השמן, מיץ הלימון, המים, הירק והתבלינים לעבד עד קבלת משחה 
  4. למרוח את פרוסות הדג בממרח התבלינים ולקפל לאורכו לחצי
  5. לסדר את פילה הדג על נייר אפייה בתוך תבנית ולפזר את פרוסות הלימון מסביב
  6. לצקת את יתרת הרוטב על הדגים
  7. לכסות בנייר כסף את התבנית
  8. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות
  9. להוריד כיסוי להעביר את הציר שנוצר בתחתית התבנית למחבת
  10. להחזיר לאפיה עד שהדגים משחמים

הכנת הציר
  • לחמם את הציר שבמחבת
  • להוסיף ½ כפית קורנפלור כף סוכר חום ולהרתיח ולצמצם עד הסמיכות הרצוי
  • לטעום את הציר ולשפר טעמים
את הרוטב להגיש לצד הדג או לצקת על הדג לפני חימום  לאוהבי הפקנטיות והחריףלהוסיף פלפל חריף/סחוג וכד' בשלב עיבוד הרוטב במעבד המזון
מוגש לצד גזרים וסלק אפויים

גזרים צבעוניים וסלק אפויים טבעוני ולייט

    אין תגובות:

    הוסף רשומת תגובה