דג
סול, דג קל לעיכול ודל שומן, שסופח טעמים בקלות רבה. הפעם ברוטב לימון, עשבי תיבול ושום
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן עבודה:כ-20 דקות *זמן אפייה 25-30 דקות *מספר מנות: 4 מנות
דיאטלי
נקודות שומרי משקל ללמנה בחלוקה ל4: 6 נקודות
לניתוח המתכון
סימון תזונתי למנה\יחידה ל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה) 250 1,637
חלבונים (גרם) 38 251
פחמימות (גרם) 3 21
שומנים (גרם) 8 55
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.
המצרכים
דיאטלי
נקודות שומרי משקל ללמנה בחלוקה ל4: 6 נקודותלניתוח המתכון
| |||||||||||||||
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים. |
8
פילטים של דג סול(כ-120 גרם ליחידה סה"כ-1 ק"ג דג)
2
כפות מיץ לימון
¼ כוס מים
¼ כוס מים
1
כפית מלח
1
לימון פרוס דק
1
כף שמן
½
כפית זרעי כוסברה
¼-1
כפית פלפל שחור גרוס
2
כפות שום כתוש
½
כוס עלי כוסברה
¼
כוס שמיר
½ כוס פטרוזליה
ענף לימונית(לימון גראס-אופציונלי)
½ כוס פטרוזליה
ענף לימונית(לימון גראס-אופציונלי)
½
כפית זרעי כמון
1 כפית
שטוחה משחת קארי צהובה
1 כפית סוכר חום
1 כפית קורנפלור
1 כפית סוכר חום
1 כפית קורנפלור
ההכנה
- לשטוף ולנגב את הדגים במגבת נייר חד פעמית
- להשרות את הדגים עם המלח ומיץ הלימון לחצי שעה
- במעבד המזון להניח את השמן, מיץ הלימון, המים, הירק והתבלינים לעבד עד קבלת משחה
- למרוח את פרוסות הדג בממרח התבלינים ולקפל לאורכו לחצי
- לסדר את פילה הדג על נייר אפייה בתוך תבנית ולפזר את פרוסות הלימון מסביב
- לצקת את יתרת הרוטב על הדגים
- לכסות בנייר כסף את התבנית
- לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות
- להוריד כיסוי להעביר את הציר שנוצר בתחתית התבנית למחבת
- להחזיר לאפיה עד שהדגים משחמים
הכנת
הציר
- לחמם את הציר שבמחבת
- להוסיף ½ כפית קורנפלור כף סוכר חום ולהרתיח ולצמצם עד הסמיכות הרצוי
- לטעום את הציר ולשפר טעמים
מוגש לצד גזרים וסלק אפויים |
גזרים צבעוניים וסלק אפויים טבעוני ולייט |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה