אני זוכרת מילדותי את הסלטים שאמא הייתה מכינה משאריות אורז. כמו שלא אהבתי את האורז הלבן, מסלטי האורז פשוט סלדתי. וזה מוזר כי לרב אני אוהבת סלטים. לאחרונה הייתי באירוע בו הוגש סלט אורז אדום, אורז שבו אני מאוהבת, נרתעתי בהתחלה מלטעום אותו, אבל כשבן זוגי המליץ טעמתי. זה פשוט היה WOW. פיצוץ של טעמים ממכרים ומראה נפלא. שחזרתי בבית את המתכון והוא הפך לסלט הבית.
המצרכים
1 כוס אורז אדום
1 כוס אדממה מבושלת לפי ההוראות
1-2 בצלים סגלים פרוסים דק
200 גרם משמש מיובש קצוץ דק
1-2כפות שמן זית
מיץ לימון
מיץ לימון
חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים גס
½-1 כוס כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים מומלחים במשך כ -30 דקות רך אבל נשאר עדיין נגיס
- מקלפים את הבצל ופורסים דק מאד (אני משתמשת במנדולינה לחיתוך הבצל) - אני משתמש מנדולינה..
- להוריד את האורז מהאש ולשטוף באמצעות מים קרים לקרר אותו ולסנן היטב.
- מערבבים בקערה אורז עם הבצל, משמשים, שמן זית ומיץ הלימון.
- מתבלים במלח, פלפל שמן זית ולימון
עד כאן אפשר להכין יום מראש
לפני ההגשה
לפני ההגשה
- מבשלים אדממה לפי ההוראות יצרן
- קוצצים דק כוסברה
- קולים וקוצצים פיסטוק (אני אחרי הקלייה במחבת יבשה מניחה בשקית ועוברת עם מערוך פעמים שלוש לקיצוץ גס)
- מערבבים עם האורז משפרים טעמים ומגישים
אותה הגברת בשינוי האדרת
- להחליף כוסברה בבזיליקום או תימין
- להוסיף גרגרי רימון בעונה
- להחליף את הפיסטוקים בשקדים או אגוזי מלך
לעוד מתכוני סלטים
חציל מאודה ברוטב אסיתי |
חציל במעטה קריספי אפוי |
סלט קינואה אדומה |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה