11.3.13

כרובית אפויה קריספית

כרובית מטוגנת אחת אהבות הגדולות שלי, הפעם החלטתי במקום לטגן לנסות ולאפות. באפיה יש לי שליטה על כמות השומן. ניסיתי המון פעמים עד שקבלתי תוצאה שהשביע את רצוני, מופחת שומן אבל עדיין לא זול מבחינה קלוריות
דיאטלי
קלוריות לכל המתכון: 885קל`
נקודות שומרי משקל לכל המתכון: 14 נקודות 
קלוריות למנה בחלוקה לארבע מנות: 215 קל`
נקודות שומרי משקל למנה: ½ 3 נקודות
למתכון

1 כרובית גדולה לבנה מופרדת לפרחים גדולים.

את הכרובית יש לאדות או לבשל עד ריכוך חלקי . (חצי מבושל)
אישית מניחה את הכרובית בשקית קוקי ומבשלת במיקרו כ8-10 דקות .
לציפוי 
4 כפות מיונז קל 5%  (שמן זית או מיונז טבעוני )
1 כף שמן זית 
1 כפית שום גבישי
1 כף אבקת בצל או מרק בצל 
1 כף פפריקה
200 גר פירורי לחם/ קמח מצה מעורבב עם שומשום ופיצוחים 

ההכנה
  1. לערבב בקערה היטב 
  2. להכין צלחת עם פירורי לחם פינקו או שזופים 
  3. לחמם תנור ל200 מעלות 
  4. טובלים פרח כרובית בתערובת המיונז 
  5. טובלים בפירורי הלחם עד שכל התפרחת מכוסה. 
  6. להניח על מגש אפיה מרופד בניר אפיה 
  7. לחזור על הפעולה עם כל פרחי הכרובית .
  8. לפזר מעט שומשום 
האפייה
אופים כ- 30 דקות בתנור בחום 200
ולאחר מכן מגבירים את הטמפטורה לכ- 220-230 מעלות
אופים כ- 15 דקות נוספות או עד שהכרובית זהובה מאוד.
אני בחמש דקות האחרונות מעבירה למצב גריל וחורכת מעט . 
ההגשה
אפשר לאכול כך כנשנוש  או כתוספת לארוחה בליווי לימון כארוחה קלה בתוספת  טחינה וסלט ירקות