דיאטלי
קלוריות לכל המתכון: 885קל`
נקודות שומרי משקל לכל המתכון: 14 נקודות
קלוריות למנה בחלוקה לארבע מנות: 215 קל`
נקודות שומרי משקל למנה: ½ 3 נקודות
למתכון
1 כרובית גדולה לבנה מופרדת לפרחים גדולים.
את הכרובית יש לאדות או לבשל עד ריכוך חלקי . (חצי מבושל)
אישית מניחה את הכרובית בשקית קוקי ומבשלת במיקרו כ8-10 דקות
לציפוי
4 כפות מיונז קל 5% (שמן זית או מיונז טבעוני )
1 כף שמן זית
1 כפית שום גבישי
1 כף אבקת בצל או מרק בצל
1 כף פפריקה
200 גר פירורי לחם/ קמח מצה מעורבב עם שומשום ופיצוחים
מלח, פלפל -לפי הטעם
ההכנה
200 גר פירורי לחם/ קמח מצה מעורבב עם שומשום ופיצוחים
מלח, פלפל -לפי הטעם
ההכנה
- לערבב בקערה היטב
- להכין צלחת עם פירורי לחם פינקו או שזופים
- לחמם תנור ל200 מעלות
- טובלים פרח כרובית בתערובת המיונז
- טובלים בפירורי הלחם עד שכל התפרחת מכוסה.
- להניח על מגש אפיה מרופד בניר אפיה
- לחזור על הפעולה עם כל פרחי הכרובית .
- לפזר מעט שומשום
האפייה
אופים כ- 30 דקות בתנור בחום 200
אופים כ- 30 דקות בתנור בחום 200
ולאחר מכן מגבירים את הטמפטורה לכ- 220-230 מעלות
אופים כ- 15 דקות נוספות או עד שהכרובית זהובה מאוד.
אני בחמש דקות האחרונות מעבירה למצב גריל וחורכת מעט .
ההגשה
ההגשה
אפשר לאכול כך כנשנוש או כתוספת לארוחה בליווי לימון כארוחה קלה בתוספת טחינה וסלט ירקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה