13.2.13

סירות תפוחי אדמה במלית בשר על מצע פטריות


פעם חברה בקשה ממני שכשאני מבשלת אומר שאני מכינה לרפואה ואהבה . מנה מרשימה קלה להכנה וטעימה מאד זו נעשתה באהבה גדולה עבור נכדיי.
המנה יכולה לשמש כמנה ראשונה או עקרית לצד סלט טוב.

ולמתכון 

לארבע מנות כמנה ראשונה או 2 מנות עקריות 
רוטב לציפוי ומריחה 
לערבב בקערה
2 כפות צ`לי מתוק/חריף
1 כף קטשופ
מעט טבסקו (אופציה)
1 כפית שמן 
לערבב היטב 
4 תפוחי אדמה רחוצים היטב, מבושלים כחמש דקות במים רותחים 
חותכים לרוחב את תפוחי האדמה 
מוצאים את הפנים 
מורחים את תפוח האדמה מבפנים ומבחוץ ברוטב לציפוי 

למלית 

300 גר בשר טחון (אני השתמשתי בשר צלעות טחון)
חופן פטרוזליה
שום כתוש לפי הטעם
בצל קצוץ לפי הטעם
2 כפות צ`לי מתוק/חריף
1 כף קטשופ
מלח פלפל 
לערבב הכל ולשפר טעמים 
למלא את תפוחי האדמה 

 למצע  הפטריות 

להשרות בחצי כוס מים חמימים 2 פטריות שטאקי 
לקצוץ דק את שאריות תפוחי האדמה ולפזר על תבנית פירקס
להוסיף פרוסות פטריות שמפיניון
להוציא את הפטריות מהמים ולקצץ אותם 
להוסיף לתבנית 
לפזר מלח ופלפל וכפית שמן 
לערבב את מים בהם הושרו הפטריות
להוסיף מעט אבקת מרק פטריות ולצקת לתבנית .
לסדר את תפוחי האדמה הממולאים 
בעזרת מברשת למרוח על הבשר ותפוח אדמה ברוטב
לאפות בחום בינוני, כ-40 דקות עד שתפוח האדמה 
זהוב ומוכן 
מדי פעם למרוח מתערובת הצ`לי 
לפני הגשה למרוח שוב צ`לי 
המנה בצלחת 
במידה ומחמים יש למרוח בנדיבות צ`לי מתוק/חריף
דיאטלי
קלוריות לכל המתכון: 1020 קלוריות. 
קלוריות למנה בחלוקה לארבע: 255 קלוריות.   נקודות שומרי משקל למנה :4 נקודות  


תודה לכם שבקרתם אותי 
תבואו שוב יהיה מעניין