11.5.12

הרוטב האולטימטיבי לסלט דיאט


לדיאטה  סלט הוא המאכל האידאלי, אבל המוקש בסלטים הוא הרוטב. 
רוב הרטבים שהכרתי היו עם לפחות כמה כפות שמן  בשביל לנסות להתחמק מכך, תיבלתי את הסלט בלימון, חומץ בלסמי ומלח. עדיין, משהו לא התחבר….
ואז, בהברקה לא פחות מגאונית, המצאתי את רוטב הסלט הדיאטטי האולטימטיבי. אותו מרקם עשיר וטעם מודגש של הרוטב.
 אני מכינה ממנו כמות גדולה הוא נשמר מעולה במקרר .
ניתן להחליף את עשבי התיבול לפי הטעם וניתן להשתמש ביבשים או קפואים.
הרוטב מתאים לתיבול ירקות חיים, פטריות, עדשים ומאד אהוב עם לקט נורמנדי 
המצרכים:
1 כוס מיץ לימון
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף גדושה חרדל גרגירים
5 שיני שום כתושות (אפשר קוביות שום קפואה)
1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ או נענע/שמיר/כוסברה( אפשר לחלופין 4 קוביות קפוא, טעים גם עם תערובת עשבי תיבול איטלקי)
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בבלנדר ומערבבים עד איחוד , לחלופין בצנצנת  סגורה ולנער.
ניתן לשמור במקרר בצנצנת סגורה עד שבוע ימים (ללא השום והירק אף יותר).