30.5.12

עוגת גבינה ופרורים אפויה חלומית



חולה על עוגות גבינה !!
אולם עוגת הגבינה והפירורים של פירגה מהבלוג 'מטעמים במטבח' שוכנת קבע אצלי ולכבוד שבועות משתפת אתכם בסיפור הצלחה.
קלה להכנה ואפשר לשדרג כך שכל פעם הטעם שונה …
והתוספות שאצלי אהבו
לפזר מעל  שוקולד צ'יפס לבן ,חום,
לפזר מקס של אגוזים, שקדים, פקאנים ...
על הבצק בתחתית  לסדר משמשים מלפתן או שזיפים או אננס או אפרסקים . בכל פעם הטעם שונה..
ומה שכייף בעוגה הזו שניתן להקפיא ולהפשיר ללא חימום, טעמה ומרקמה לא משתנה. ממליצה בחום על העוגה 

קישור למתכון:
העתק הדבק מהאתר
התבנית שמתאימה ביותר לעוגה 27X30 משומנת.
*חשוב לאפות את העוגה רק עד הזהבת הפירורים וכך ישמר טעם הגבינה ורכות העוגה.
לעוגה הזו דרושה רק קערה אחת גדולה . מכינים את הבצק ובאותה קערה (ללא שטיפה) מכינים את המלית.
אין צורך להקציף ואין צורך לאפות תחילה את התחתית.
המצרכים לבצק
200 גרם מרגרינה/חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
ביצה שלמה
שקית סוכר וניל
¼ 2 כוסות קמח תופח
קורט קינמון מוסיף המון
ללוש לכדור בצק נעים ולחלק ל- 2 חלקים שווים
לשמן תבנית ולפזר מעט קמח.
לשטח חצי מהבצק באופן שווה בתחתית התבנית.
את הבצק הנותר לשמור בפריזר על צלחת בגושים קטנים כדי להקל על גרור הפירורים
המצרכים 
למלית:
4 מכילי גבינה לבנה 5% = קילו גבינה
מיכל שמנת חמוצה 9%
חבילה שלמה אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
ביצה שלמה
צימוקים וקליפת לימון לפי טעם אישי
לערבב בעזרת כף ולצקת על הבצק. ליישר.
לפורר מעל לגבינה בפומפייה גסה, את הבצק שהשארנו בפריזר.
מכניסים לתנור חם - 175 מעלות.
אחרי 40 דקות מכסים ברפיון בניר כסף ואופים עוד 15 דקות.
חשוב מאד: הפירורים צריכים להיות זהובים ונוטים טיפונת לחום.העוגה עדיין לא יציבה והיא תתייצב אחרי קירור של כמה שעות במקרר.

בתמונה העוגה הוכנה בתבנית גדולה של התנור לטובת הנכדודס עם פצפוצי שוקולד צ'יפס מומלץ לאפות בתבנית 2733X
 


אותה הגברת בשינוי האדרת

אפשר לשדרג כך שכל פעם הטעם שונה:
  • לפזר מעל  שוקולד צ'יפס לבן ,חום, ואגוזים
  •  על הבצק בתחתית  לסדר משמשים מלפתן או שזיפים או אננס או אפרסקים . בכל פעם הטעם שונה..
  • במקרה שמניחים פירות (רק מלפתן או שבושלו מעט) יש לסנן היטב ולאפות מעט את הבצק .
  • ומה שכייף בעוגה הזו שניתן להקפיא ולהפשיר ללא חימום , טעמה ומרקמה לא משתנה.
רוצים עוגה גבוה ?
אפו בתבנית עגולה 26 אבל השתמשו רק במחצית הבצק ואפו מעט את הבצק מראש.

רוצים עוגה ללא סוכר?
החליפו את הסוכר באבקת סטוויה או כמו סוכר
ואת הפודינג בפודינג ללא סוכר 
  תודה לכל מי שביקר בבלוג אשמח אם תגיבו ותלחצו  לייק ותשתפו את חבריכם במתכון