הדולציאצה
הינה קונפיטורת ענבים ירוקים, נהדרת בטעמה וכל ביס בענב גורם להתפוצצות בפה
את
קונפיטור חמותי היתה מכינה בקיץ מענבים ירוקים ללא חרצנים, לריבה העדיפה ענבים
קטנים ככל הניתן להשיג. את הריבה היתה שומרת לראש השנה ולצאת הכיפור,
כששבו מביה"כ היתה מגישה צלוחית דולציאצה ובה כפית תה קטנה, עם כוס מים או סודה ופתי בר לכל אחד. כך הינו פותחים שנה ושוברים את הצום בכפית מתוקה וכוס שתיה מרעננת ואני ממשיכה להכין את הריבה הטעימה משתמשת בה למלוי עוגות או על פרוסת לחם מרוחה בחמאה ובריבה או על קרקרים מלוחים
ותכלאס
למתכון
1 ק"ג
ענבים ירוקים ללא חרצנים (רצוי ענב קטן)
700
גרם סוכר לבן
1
תפוח עץ חתוך לרבעים ובלי החרצנים
מיץ
מלימון
ההכנה
- מפרדים את הענבים מהגבעול שוטפים את הענבים ושמים בסיר ומפזרים את הסוכר על ובין הענבים ומשאירים ללילה להתאחדות קלה
- מוסיפים אתהתפוח שמים על האש ומביאים לרתיחה.אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה.
- מוספים מיץ לימון ונותנים רתיחה של מספר דקות מורידים מהאש,
- ומקררים מעט ומוצאים את התפוח עד כמה שאפשר.
- שמים צנצנת במיקרו לדקה לעיקור,
- מעבירים
את הריבה לצנצנת ולמקרר.
וואו טלי החזרת אותי לילדות זה טעם גן עדן...
השבמחקשמחה לעלות זכרונות
מחקאצלנו קראו לזה דולצ'טס. היה גם משהו לבן כזה שאכלו עם כפית, מעט, בכוס סודה. מה זה היה?
השבמחקשרבט serbet
מחקוואוו. הזיכרונות צפים. סבתא שלי זיכרונה לברכה בדיוק כך הייתה מגישה לאחר הצום . רק על זה הייתי חושבת כל הכיפורים. אנסה בעצמי להכין. תודה.
השבמחקזה קל הכנה רק להזהר מבישול יתר
מחק