7.4.21

קליפות תפוחי אדמה קריספיות

קליפות תפוחי אדמה - מלמל אברום- זה היה מעדן שלנו ..
הבטתי בו בתמיהה: מה? 
"שם - היינו אוספים את הקליפות רוחצים וצלוים על האש או אם נפלה בחלקינו חתיכת שומן וחום תנור היינו אופים.


לא יודע מהיכן אמא השיגה שומן אבל הם היו כריספיים וטעמים והשבעו אותנו בימים קשים"


לזכרם של אלה שנספו ולזכרם של אלה ששרדו לספר ואינם איתנו ..
לזכר מיליונים שנספו ע"י הנאצים 
נזכור ולא נשכח!




קליפות תפוחי אדמה אפויות 

המצרכים 
קליפות תפוחי אדמה
שמן 
מלח ופלפל 
ההכנה
  • קליפות תפוחי אדמה רחוצות מושרות במים ומלח כחצי שעה.ליבש את הקליפות 

    מערבבים עם מן ותבלינים
    מערבבים עם שמן מלח ופלפל 
  • מתאשפזים בתנור 
  • לרפד תבנית בנייר אפיה
  • לפזר את הקליפות בשכבה אחת
  • לפזר שמן  מלח ופלפל .
  • לאפות בחום של 180 מעלות 

 כריספי וטעים 
לזכרם!!!


תגובה 1:

  1. עד היום אני אוכלת ציפס ועם קליפה ומבשלת תוחי אדמה עם קליפה. כך סבא שלי ז"ל היה מכין.
    יהי זכרם ברוך

    השבמחק