מנה מסורתית שלמדתי להכין מסבתא של נונה חברתי.
מצרכים:
2 בצלים
2 גזרים
3 כרעיים עוף או 6 שוקיים
1 כוס גרגריי חומוס מבושלים(אפשר קפוא או משמורים)
שמיר וכוסברה קצוצה (אופציונלי)
תבלינים:כף אבקת מרק עוף, כפית פפריקה, כפית כורכום מלח ופלפל לפי הטעם
2 כוסות אורז
6 שיני שום (אופציונאלי)
3 כוסות מים רותחים
הכנה:
1.מתבלים את הכרעיים במלח גס, פלפל שחור, פפריקה וכל תבלין אחר שאתם אוהבים.ומניחים בצד להשרייה קצרה של 10-20 דקות.
2.חותכים את הבצלים לקוביות, ואת הגזרים מגררים על פומפייה.
3.מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן, ומטגנים את הבצל עד לריכוך והזהבה.
4.מוסיפים את הגזר, מתבלים במעט מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים 5 דקות.
5.הרכבה: לוקחים תבנית/סיר עמוק ורחב, ומשטחים עליו את תערובת הבצל והגזר.
6.מניחים מעל את האורז (אני באופן אישי שטפתי אותו וייבשתי היטב לפני כן) ומשטחים.
7. כייף להוסיף לאורז כמה שיני שום, זה מאוד מוסיף המון!
8.מסדרים מעל את הכרעיים ושופכים את נוזל הבישול בעזרת מצקת, על מנת לא ׳להטביע׳ את האורז.
נוזל בישול - 3 כוסות מים רותחים, כף אבקת מרק עוף,כפית שטוחה פפריקה, כפית שטוחה כורכום, מלח ( לפחות שתי כפיות) ופלפל תטעמו את הנוזל כדי להבין אם הוא לטעמכם.
9. סוגרים את התבנית עם נייר כסף כפול היטב, ואופים שעה ב190 מעלות.
מריח טעים חוץ מכוסברה
השבמחקגם בלי כוסברה זה טעים
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקתגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחק