3.3.23

כרובית וברוקולי מוקרמים מופחתי שומן

מנת כרובית עשירה בטעמים,  קלילה מופחת שומן מבלי לאבד את טעמה העשיר.
הכנת המנה קלה ומתאימה פשוט לחלוטים כרובית וברוקלי, מוספים בשמל מופחת שומן ונהנים ממנה חגיגית שתכבד כל ארוחה 


*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה:כ-15 דקות *זמן אפיה:כשעה *מספר מנות 4-6 מנות 

המצרכים

400 גרם כרובית 
200 גרם ברוקולי 
חתוכים לפרחים מושרים במים וחומץ כרבע שעה.

לבשמל 

15 גרם חמאה 
3 כפות קמח 
 1-2 כפות פסטו
3-5 שני שום כתושות 

½1 כוסות חלב 1%
½ כפית מלח 
½-¼ כפית פלפל לבן 
קמצוץ מוסקט טחון טרי
50 גרם גבינה בולגרית 3%
1 כפית פרמז'ן מגוררת (אופציונלי )
ההכנה
להרתיח מים עם מעט מלח לחלוט במים הרותחים את הכרובית כ10-15 דקות שצהיה על דנטה 

במקביל להכין
בשמל 

  1. להמיס את החמאה עם השום בקלחת 
  2. להוסיף קמח תוך בחישה 
  3. להוסיף חלב בהדרגה ולבחוש כל הזמן 
  4. לדאוג שלא יהיו גושי בצק ( במידה ויש גושים לטחון בבלנדר מוט)
  5. לתבל ולבחוש
  6. להסיר מהאש ולהוסיף גבינה בולגרית, פרמזן והפסטו לבחוש עד המסת הגבינות

ההכנה לאפייה

  1. לשמן תבנית בספריי שמן
  2. לסדר את הכרובית והברוקולי בתבנית
  3. לצקת את הבשמל מעל. לנער את התבנית שהבשמל יכסה את כל הירקות
  4. לאפות בתנור שחומם ל180 מעלות כשעה ברבע השעה האחרונה ניתן לפזר גבינה צהובה מגוררת
    לקיצור הדרך
    ניתן להשתמש בכרובית וברוקולי קפוא מופשר במים חמימים או בלקט פשטידה 
    אותה הגברת בשינוי האדרת 
    • במקום הפסטו לתבל בעשבי תיבול טרי או קפוא 
    • השילוב האהוב עלי :4 קוביות שום דורות 4 קוביות בזיליקום דורות/ פטרוזיליה, אפשר גם עשבי תיבול טריים או יבשים...
       תהנו 

    אין תגובות:

    הוסף רשומת תגובה