6.1.17

כרוב ממולא טבעוני


מנה טבעונית שפתחתי עבור הטבעונים שבחבורה וכבשה את כולם בטעמה המשובח. נראה מורכב ומסובך אבל עקבו אחרי ההוראות זה מתכון פשוט אבל מאד אהוב ושווה את המאמץ.
לעתים אני מכפלה כמויות ומקפיאה לפני הבישול כך יש לי בשלוף כרוב לבישול ברוטב. ניתן גם להקפיא לאחר הבישול ללא רוטב
דרגת קושי:♥♥♥♥♥ * זמן עבודה: כשעה *זמן בישול: שעתיים* מספר מנות: 10-12

1 כרוב  רצוי שטוח ורחב
הפרדת עלי הכרוב למילוי
יש 3 דרכים להפרדת עלי הכרוב והכנתם למילוי.
בכולן מתחילים בהורדת הקלח הלבן הקשה שבמרכז הכרוב, החלק שמחבר את העלים,בעזרת נעיצת סכין חדה וחיתוך מסביב הקלח
בהקפאה
השיטה הארוכה ביותר אבל אידאלית אם רכשתם כרוב ורוצים לשומרו במקפיא לתקופה ארוכה עד שתכינו.
עוטפים היטב את הכרוב בניילון  ומקפיא למינימום 12 שעות , מפשירים ואז בזהירות מפרדים בין העלים
בבישול במים רותחים 

  1. ממלאים סיר גדול שיכיל את הכרוב בשלמות במים רותחים
  2. מכניסים את הכרוב כולו למים הרותחים.
  3. מבשלים 5-7 דקות עד שהעלים החיצוניים מתרככים.
  4. שולפים את הכרוב ומקלפים את העלים הרכים.
  5. מחזירים את הכרוב למים הרותחים וחוזר חלילה
במיקרוגל
  1. מניחים בשקית קוקי גדולה את הכרוב 
  2. מפעלים את המיקרוגל בעצמה מרבית ל 10-12 דקות 
  3. מוצאים את הכרוב ומפרדים את העלים 
  4. במידה ומגיעים לשכבה שעלי הכרוב לא רכים ונפרדים מחזרים למיקרוגל למספר דקות
טיפול בעלים לאחר ההפרדה
  1. לאחר שהפרדנו את העלים מורדים בזהירות את 'העצם'/'העורק' אותו חלק קשה שבמרכז כל עלה. 
  2. לא חותכים את העלה פשוט מכניסים סכים ו'קולפים' את החלק הנ"ל 
  3. יש המחלקים עלים גדולים לחצי ואז מורדים את החלק הקשה. 
החלקים שהורדנו ועלי הכרוב שלא מתאימים למילוי קוצצים גס והם ישמשו מצע בתחתית הסיר לממולאים
דרך ליפוף העלים
  1. בקצהו התחתון העבה של כל עלה מניחים כפית של תערובת מילוי.
  2. מקפלים את ציידי העלה מימין ומשמאל מעל התערובת 
  3. מלגלגלים  מלמטה עד שנוצרת חבילה קטנה וסגורה היטב ללא חורים. 
  4. אין חשיבות גדולה למראה החבילות ולאחידות גודלן  מניחים בסיר עם התפר למטה.

המלית
2 בצלים גדולים קצוצים דק ומטוגנים
½ כוס פתיתי שפע (פתיתי סויה) מושרים וסחוטים (אופציונלי)
½ כוס עדשים כתומות מבושלות על דנטה
½ כוס עדשים שחורות מבושלות מבושלות אל דנטה
1 כוס אורז מלא עגול / אורז אדום מבושל אל דנטה
לערבב בקערה ולהוסיף
3 כפות רכז עגבניות(28-30)(קופסה שלמה גדולה לכל התבשיל)
1 כף שמן
½-¼ כוס מים
מלח פלפל כפית סוכר או תחליף.
לאוהבי הפיקנטיות ½-1 כפית צ'לי גרוס
לרוטב
½1 ליטר ציר מרק רותח (אפשר מאבקת מרק ביתית)
1 רכז עגבניות (קופסה פחות הכמות שהשתמשנו במילוי)
½ כפית כרכום
1 כף סילאן  או יותר
מלח ופלפל
ההכנה

  1. לרפד סיר רחב ושטוח ברצועות עלי כרוב,
  2. למלא את עלי הכרוב (לפי ההוראות למעלה) ולסדר בצפיפות על שכבת הכרוב הקצוץ
  3. לפזר כרוב קצוץ במידה ונשאר
  4. לצקת הרוטב על הכרוב ולהוסיף מים עד כיסויי הכרוב 
  5. לבשל על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים .
  6. להוסיף מים במידת הצורך
  7. לתקן תיבול ברבע השעה האחרונה של הבישול

מסודרים בצפיפות כחיילים 

הכי טעים שיש
טלי​טיפ
  • לממולאים יש להשתמש בסיר רחב ושטוח לפחות קוטר 30 ס"מ בכדאי לא לקבל תבשיל דחוס ודייסתי.
  • רובו של הרוטב נספג בכרוב הממולא לכן אני מוציאה את הממולאים לאחר התקררות לקופסה מוסיפה לסיר שבו שאריות רוטב ורצועות כרוב, מים רותחים, רסק ותבלינים, ומכינה רוטב נוסף. ברוטב שהכנתי מחממת את הממולאים מגישה ממנו לצד המנה
  • את התבשיל הנ"ל אני ממליצה להכין יום לפני הארוחה, טעמו משתבח ביום המחרת
  • ניתן לרפד את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה למניעת הדבקות של הכרוב לסיר. אישית מסתפקת בריפוד בחלקי הכרוב שלא משתמשת בהם 
  • ניתן להקפיא ללא רוטב לאחר הבישול או לאחר המילוי ולפני הבישול

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה