2.6.13

אוסף ציפויים ורוטבים לעוגות גבינה

עוגות גבינה אוהבות ציפויים ורוטבים וניתן לגוון ולשנות ובכל פעם העוגה לובשת טעם וצורה שונה
לקטים מספר הצעות לציפוי עוגות.

בציפוי תות, תות עץ או פטל


¼ רבע כוס מים
2 כפיות סוכר/סטויה/כמו סוכר
1 כף קורנפלור
2כוסות  פרי
להרתיח מים וסוכר להוסיף פרי ולבשל עד הסמכה.

עוגת גבינה בציפוי פרי וג'לי

כוס תות עץ (לחלופין תותים, פירות יער טריים או קפואים מחית מנגו/אפרסמון, פספלורה)
¼ כוס מים  מים
סוכר לפי הטעם( תלוי במתיקות הפרי בתות עץ שמתי רק כף סוכר בפירות יער ¼כוס)
1 ג`לטין תות (השתמשו בג`לי לפי צבע הפרי)
 ההכנה:
לרסק יחד את הפטל המים מיץ והסוכר . 

לחמם בזהירות על אש נמוכה עד הסמכה
לסנן.
להמיס את הג`לי בכוס מים רותחים
להוסיף  את מסת הפרי  ולערבב היטב.
לצקת על העוגה .
לצנן לפחות 4 שעות לפני ההגשה .

עוגת גבינה בציפוי ג'לי ופרוסות פרי


1איסטנט ג'לי בטעם ובצבע המתאים לעוגה
פירות העונה חתוכים יפה לכיסוי העוגה
להכין את הג'לי לפי ההוראות שעל האריזה
לסדר על העוגה בצורה יפה
לעטוף את העוגה בשקף בדפנות
לצקת את הגל'י המוכן
ולקרר היטב.

ציפוי שמנת

2 שמנת 9%
1 סוכר וניל
¼ כוס אבקת סוכר
מערבבים ויוצקים על העוגה עשר דקות לפני גמר האפיה

ציפוי לימוני

1/3 כוס מיץ לימון
2 ביצים
1 חלמון
½ כוס כמו סוכר/ חצי כוס סוכר לבן
50 גר חמאה
1 כף שמנת לבישול 10%
 מחממים את מיץ הלימון. טורפים את הביצים, חלמון וסוכר. יוצקים את הלימון החם אל הביצים ומערבבים.
מחזירים לאש ומבשלים תוך עירבוב כשלוש דקות, עד להסמכה. מערבבים פנימה את החמאה והשמנת ומקררים.
יוצקים על העוגה הקרה ומקררים.

ציפוי כתום 

1 מנגו שני אפרסמונים עם 2 כפות ריבת משמש או תפוזים
1כפית ג`לטין מומס בחצי כוס מים
לערבב ביחד ולצפות את העוגה
ניתן לקשט מעל בפלחי מנגו

ציפוי מקרם וניל

1 מיכל שמנת להקצפה,
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
הקציף ולמרוח על העוגה הקרה

רוטבים לעוגות גבינה
התמונה מהרשת
רוטב דובדבנים

 1/2 כוס סוכר
 2 כפות קורנפלור
 לחמם בסיר ולהוסיף

 1/2 כוס מים
2 כוסות דובדבנים

ומבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.
ממשיכים לבשל 2 דקות נוספות.
מסירים מהאש ומוסיפים כף הליקר.
שומרים במקרר עד הגשה 

רוטב אדום

250 גר תותים או פירות יער קפואים מרוסקים עם חצי כפית דיאט טיפ או 2-3 כפות סוכר ומעט מיץ לימון. לרוטב חלק יש לסנן שומרים במקרר עד הגשה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה