12.7.23

המק אנד צ'יז, מנחם וטעים בשלוש גרסאות

 מק אנד ציז- מלך המזונות המנחמים, המנה הדומיננטית של אמריקה, ואהובה על כל הגילאים. מקרוני וגבינה. זהוב ודביק, אפוי ולבבי, ניתן להגיש את המנה כתוספת או המנה העיקרית כמנה לארוחת ערב או בראנץ', בדרום ארה"ב נהוג להגיש גם באירועי לוויות ואזכרות.

עם השנים מנת הפסטה האפויה עם גבינות או בשמל קבלה שדרוגים והיום ניתן למצוא קציצות מק אנד ציז, רביולי מק את ציז ועוד...
הכנתי עבורכם 3 גרסאות למנה אהובה 

מק אנד ציז קלאסי
מאכל נפוץ באירועי לוויות ואזכרות במ

המצרכים:

חבילת פסטה חלולה (פנה/ריגטוני/קונכיות/צדפים) מבושלת לפי הוראות היצרן
300
גרם (אפשר יותר) גבינה מגוררת (גאודה/צ'דר/מוצרלה/קשקבל, אפשר ומומלץ לערבב)
50
גרם פרמזן מגורר
3
כפות פירורי לחם
1/2 מיכל רוטב שמנת של פסטה ריקו (אפשר גם שמנת ופטריות או בשמל)
מלח פלפל לפי הטעם

ההכנה
נחמם תנור ל-200 מעלות.
בסיר בינוני נחמם את רוטב
נוסיף את תערובת הגבינות המגורדות ונערבב.

נוסיף את הפסטה ונערבב. נתבל במלח ופלפל לפי הטעם
נמזוג את תערובת הפסטה והגבינות לתבנית.
נפזר את הפרמזן ופירורי הלחם.
נכניס את התבנית לתנור ל -15-20 דקות, עד להזהבה.

בתיאבון!

כדורי מק אנד ציז מטוגנים

קריספי מבחוץ רך וקרמי מבפנים
לרב אני מכינה משאריות פסטה או שאריות מק אנד ציז אותן אני מערבבת עם גבינה(במידה וזה לא מק אנד ציז) מכינה כדורים מקפיאה מעט, תובלת בביצה ופירורי לחם ומטגנת.

המצרכים
2 כוסות פסטה מבושלת
1-½ כוס שאריות גבינות צהובות( מה שיש בבית יתאים)
1 רוטב שמנת של פסטה ריקו  או בשמל
1 כף פרמז'ן
2 ביצים
1 כוס פירורי לחם
ההכנה
לערבב את הפסטה הרוטב והגבינות במחבת חמה עד המסת הגבינה
ליצור כדורי פסטה ולהקפיא כרבע שעה
להוציא מהמקפיא לתבול בביצה ולצפות בפירורי לחם
לטגן בשמן חצי עמוק עד הזהבה

לשדרוג ניתן להוסיף לפסטה עירית קצוצה /זיתים/ פטריות/אנשובי
תהנו 

רביולי מק אנד ציז


המצרכים
1 חבילה רביולי גבינות של "פסטה ריקו"
2 מיכלים רוטב שמנת פטריות של "פסטה ריקו"
200 גרם גבינת צ'דר מגורדת
½ כוס פירורי לחם
1 כף טימין

ההכנה:

מערבבים יחד 200 גרם גבינת צ׳דר עם שני מיכלים של רוטב שמנת פטריות ריקו.
מוסיפים כף טימין ויוצקים פנימה חבילת רביולי גבינה ריקו. מערבבים הכל היטב 
מחלקים לכלים אישיים או תבנית אחת שתכיל את כל התערובת  אשר ניתנים להכנסה לתנור.
מפזרים מעל פירורי לחם
אופים ב-180 מעלות עד להזהבה.

מגישים לצד סלט ירקות רענן ונהנים.

תהנו משלל מתכונים המתאימים לקיץ קלים להכנה ועם פסטה ריקו ממש פשוט להכין אוכל ברמה מאד גבוה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה