
המון לחמניות לפסח ניסיתי להכין במהלך השנים אבל המתכון
שפרסמה אודטה בידיעות הן הכי מוצלחות שאכלתי. מתכון זה מלווה את משפחתי כבר שנים.
16 לחמניות לערך
המצרכים
2 כוסות מים (200
מ"ל)
150 מ"ל שמן (10 כפות)
2 כפיות מחוקות קימל טחון ( אצלי לא אוהבים ואני מותרת)
2 כפיות מחוקות מלח
1/2 כפית מחוקה פלפל שחור
200 גר` קמח מצה
6 ביצים
נייר אפיה
כפפות ניילון חד פעמיות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- בסיר בינוני מרתיחים מים, שמן ותבלינים.
- כשרותח מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את קמח המצה ובוחשים חזק.
- לתוך זה מוסיפים מיד את הביצים אחת אחת ובוחשים לאחר כל הוספה עד שזה אחיד.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- עוטים את כפפות הניילון ובעזרת כף מרימים גוש מהתערובת בגודל לחמניית ביס. בידיים לחות יוצרים צורת כדור.
- מניחים על תבנית האפייה במרווחים בין הלחמניות.
- אופים כ 3/4 שעה בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.תהנו
היי לא ברור לי חום תנור כמו שמצויין ב-1 200 מעלות או כמו שמצויין ב-8 180 מעלות ? ? ? 🤔
השבמחקכמה זה 200 גרם קמח מצה ??????
השבמחק2 כוסות
השבמחק200 מעלות לחימום התנור ולהוריד ל-180 מעלות אפיה רגילה כשאופים את הלחמניות.
השבמחקאת צודקת, הלחמניות של אודטה הכי מוצלחות, כדאי מאוד להכין, אני כבר שנים רבות מכינה רק אותן, הן נשארות יציבות ומאוד טעימות.
השבמחקמתכון מוצלח מעל 20 שנה מכינה
השבמחק