20.8.15

מוסקת בולונז מוקרמת עשירת טעמים



חשבתי להכין לזניה אבל בגינה היו מספר חצצילים שקרצו לי ..ובהחלטה של רגע החלטתי להחליף את דפי הלזניה בפרוסות חצילים אפויות. מלאתי בבולונז עשיר, הקרמתי בגבינה. והתענגנו על מנה מעולה ומומלצת .

דרגת קושי: בינוני /מורכב
זמן העבודה: כשעה
זמן בישול: כשעתיים
זמן אפיה: כשעה
מספר מנות: 4 מנות

המצרכים

3 חצלים פרוסים
להמליח ולהעמיד על מסננת לחצי שעה עד לילה.

לרוטב הבולונז

½ כוס ציר בשר אמיתי (ולא מאבקה)
50 גר` חמאה
4 כפות שמן זית
500 גר` בשר בקר טרי ללא הרבה שומן, טחון פעמיים
1 גזר בינוני קלוף ומגורד על פמפיה
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ דק
1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות קטנטנות (ללא העלים)
100 גר` ביקון מעושן או חזה אווז  מעושן - חתוך לקוביות קטנטנות
1 כוס יין אדום טוב
3 עגבניות מוצקות קלופות וחתוכות לקוביות
מלח
פלפל שחור טחון טרי


רוטב בשמל
20 גר` חמאה
כ-2-½2 חלב או מעט יותר
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
2
כפות גדושה קמח
ההכנת הבשמל
מחממים את החמאה בסיר קטן, מפזרים מעל את הקמח ומערבבים, מוסיפים את החלב, מלח ופלפל ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שנוצרת דייסה סמיכה.
מסננים את הרוטב דרך מסננת דקה.
לאחר הבישול להעביר לקערה ולכסות בניילון נצמד.
ההכנת המוסקה
לנגב את החצילים ולשמן לאפות בתנור עד הזהבה.
משמנים תבנית עמוקה בנוניתמסדרים פרוסות חצילים
מעל חצי מכמות הבולונז
מעליו שליש מרוטב בשמל
על הבשמל מסדרים פרוסות חצילים
מעל שוב בולונז, בשמל, חצילים ומסיימים בבשמל .
אופים 35 דקות בחום בנוני
מפזרים גבינה צהובה (אני שמתי גאודה)
ואופים עד הזהבה.


ההכנה

בסיר בעלת תחתית עבה שמים את החמאה והשמן ואת הגזר, הבצל והסלרי מחממים על אש קטנה עד שקיפות הבצל .
מגברים את האש ומוסיפים את הבייקון או חזה האווז  והבשר הטחון, מערבבים ומפוררים היטב, מטגנים כמה דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את היין, העגבניות, ציר הבקר, מלח ופלפל
מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה חלקית, כשעתיים.
יש לערבב מפעם לפעם. 
במידה וחסרים נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים.

הטעות שלי שפרסתי חם  ומוסקה לא התגבשה
בצלחת בהגשה  
טליטיפ
הכנתי בתבנית חד פעמית עם ניר אפיה-לא מוצלח
להכין בתבנית חסינת אש משומנת.
לקרר כחצי שעה ואז לחתוך.
אותה הגברת בשינוי האדרת
להחליף את החצילים בפרוסות תפוח אדמה מטוגנות

 


אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם?
אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?
אתם מוזמנים להרשם לקבלת עדכונים בקוביה מצד ימין למעלה.